Χειμερινές εκπτώσεις 2024: Πότε τελειώνουν;

Πότε θα αποχαιρετήσουμε τις χειμερινές εκπτώσεις 2024 – Ποια είναι η τελευταία μέρα τους

Ποια η διάρκεια για τις Χειμερινές εκπτώσεις 2024 - Πόσο θα διαρκέσουν
Πότε τελειώνουν οι χειμερινές εκπτώσεις το 2024

Πολλοί Ευβοιώτες ρωτούν για τις χειμερινές εκπτώσεις του 2024.

Θα πρέπει να ξέρετε ότι έχουν καταργηθεί οι ενδιάμεσες εκπτώσεις και πλέον υπάρχουν μόνο δύο. Σαν αποτέλεσμα πολλοί καταναλωτές περιμένουν πως και τις εκπτώσεις του χειμώνα.

Στη διάρκεια των εκπτώσεων τα καταστήματα ήταν ανοιχτά μία Κυριακή και συγκεκριμένα στις 14 Ιανουαρίου, την πρώτη Κυριακή μετά την έναρξή τους.

Όπως προκύπτει από το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που κατατέθηκε στη Βουλή καταργούνται οι ενδιάμεσες χειμερινές και θερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα και θα ισχύουν μόνο οι χειμερινές εκπτώσεις που θα γίνονται από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουάριου μέχρι το τέλος του Φεβρουάριου και οι θερινές εκπτώσεις που θα διενεργούνται από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

Η διάρκεια τους είναι αρκετή για να κάνετε με άνεση τα ψώνια σας. Τελειώνουν πάντα τέλη Φεβρουαρίου.

Το 2023, οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκίνησαν από τις 9 Ιανουαρίου έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές

Κατά την διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων 2023, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον δίνεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων.

Ειδικότερα για την περίπτωση που οι χειμερινές εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές θα δοθεί πρόστιμο ίσο με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και δεν θα είναι λιγότερο από 10000.