Προβληματίζει η Χαλκίδα-Φόβοι για αυστηρό lockdown

Ο Κορονοϊός και η αύξηση των νοσούντων, προβληματίζει τη Χαλκίδα. Δραματική είναι η έκκληση από τον Δήμο για να αποφύγουμε το αυστηρό lockdown!

Τα νέα για τη Χαλκίδα και γενικά για την Εύβοια δεν είναι και τόσο καλά. Ο κορονοϊός καθημερινα μας χτυπά την πόρτα και θέλει όλο και πιο πολύ να εισβάλει στην πρωτεύουσα. Το μεγάλο πατατράκ το ζήσαμε λίγες ώρες πριν όταν είδαμε ότι ξέφυγε στην Εύβοια η κατάσταση με τον κορονοϊό.

Κορονοϊός: Προβληματίζει η Χαλκίδα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, ο Δήμος Χαλκιδέων είναι ανάμεσα στους Δήμους όπου το επιδημιολογικό φορτίο παρουσιάζει μικρές μεν, αλλά σημαντικές αυξητικές τάσεις.

Δραματική η έκκληση από τον Δήμο – Φόβοι για αυστηρό lockdown!

Για τους παραπάνω λόγους, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Μέχρι στιγμής τα κρούσματα στον Δήμο μας ήταν χαμηλά και δεν προκαλούσαν ανησυχία. Ωστόσο, μετά τις τελευταίες αυξητικές τάσεις, εφιστούμε την προσοχή και κάνουμε έκκληση σε όλους τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και αποφυγής της διάδοσης του κορονοϊού.

Από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, προσπαθούμε καθημερινά και τα έχουμε καταφέρει. Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια θέληση, προκειμένου να προστατέψουμε τους εαυτούς μας, τους δικούς μας ανθρώπους και τη δημόσια υγεία.

Είναι επιβεβλημένη ανάγκη να κυκλοφορούμε μόνο όταν αυτό είναι απαραίτητο, να παραμείνουμε πιστοί στα υγειονομικά πρωτόκολλα, να τηρούμε τις αποστάσεις και να αποφεύγουμε τους συνωστισμούς, προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά του ιού και οδηγηθούμε σε αυστηρότερα μέτρα.”