Αυτό είναι το πιο μικρό χωριό που υπάρχει στην Εύβοια

μικρο χωριο, ευβοια

Μπορεί η Χαλκίδα να αύξησε τον πληθυσμό της στην τελευταία απογραφή, υπάρχουν όμως και μέρη στην Εύβοια που έχουν ελάχιστους κάτοικους. Μικροί παράδεισοι μέσα στο πράσινο με απόλυτη ησυχία και μακριά από την βουή των πόλεων.

Παρακάτω θα δείτε φωτογραφίες από το μικρότερο χωριό στην Εύβοια.

Τα χωριά ερημώνουν

Το φαινόμενο να φεύγει ο κόσμος από τα χωριά, άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία του τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια. Αυτό το φαινόμενο κυριαρχεί και στις μέρες μας και όπως θα δείτε στο ακόλουθο βίντεο έχει σαν αποτέλεσμα να ερημώνουν τα χωριά.

Η αστυφιλία πήρε ανησυχητικές διαστάσεις και είναι κοινωνικό πρόβλημα. Όχι μόνο στην Εύβοια αλλά και σε όλη την επαρχία, ήταν γεμάτη από κόσμο ολόκληρη η επικράτεια.

Μάλιστα η επαρχία είχε περισσότερο κόσμο από τις πόλεις και τα χωριά της Εύβοιας έσφυζαν από ζωή.

Οι κοινωνικές συνθήκες, μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, χρόνο με το χρόνο, άλλαξαν και άρχισαν τα χωριά να ερημώνουν όπως και στην Εύβοια.

Το συγκεκριμένο χωριό, βρίσκεται μέσα στο πράσινο και είναι ένας τόπος απομόνωσης και ξεκούρασης. Μια περιοχή που όσοι την έχουν επισκεφθεί αγαλλιάζουν μιας και όπως μας είπαν, σταματά ο χρόνος.

Μπορεί η πιο κοντινή παραλία να βρίσκεται μισή ώρα μακρυά, ωστόσο αυτό το χωριό έχει την φύση για να σε αποζημιώσει.

Ένας κεντρικός δρόμος οδηγεί στα σπίτια του χωριού που δεν είναι περισσότερα από 20. Μάλιστα αυτό το χωριό κάποτε είχε και δημοτικό σχολείο.

Πριν πολλά χρόνια η περιοχή είχε αρκετούς κάτοικους αλλά με το πέρασμα των ετών και την προσπάθεια εξεύρεσης εργασίας, αρκετοί επέλεξαν να μετακομίσουν.

Μία συνήθεια που παρατηρείται σε όλη την χώρα. Θύμα και της αστικοποίησης και το χωριό Μελισσώνας που είναι στην Κάρυστο.

μικρο χωριο, ευβοια

Η επίσημη ονομασία του χωριού είναι “ο Μελισσών” και δεσπόζει σε υψόμετρο 465 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή έχει 19 κάτοικους κατατάσσοντας το ως το μικρότερο χωριό της Εύβοιας.

μικρο χωριο, ευβοια

Δείτε στον παρακάτω χάρτη πως θα πάτε στο χωριό Μελισσώνας που βρίσκεται στην Νότια Εύβοια.