Χαλκίδα: Μεγάλη επένδυση ετοιμάζεται στην είσοδο της πόλης

μεγαλη επενδυση, εισοδο πολης, χαλκιδα

Ένα νέο έργο ξεκινά στην είσοδο της πόλης στη Χαλκίδα που θα απογειώσει και άλλο τον τουρισμό. Ένα μεγάλο έργο με αρκετά κτίρια και χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων.

Μια μεγάλη επένδυση που θα δώσει άλλο αέρα στην πόλης της Χαλκίδας.

Στην είσοδο της πόλης στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου θα γίνουν όλες οι εργασίες.Είναι ένα έργο που το περιμέναμε εδώ και χρόνια, χωρίς να υπάρχει κάποιο νεότερο.

Βέβαια, μία χαραμάδα αισιοδοξίας φάνηκε όταν ακούστηκε ότι το πρώτο υδατοδρόμιο ξεκινά στο Αλιβέρι και έπειτα στην Κύμη. Την ίδια ώρα και άλλο έργο θα δώσει πνοή στη Χαλκίδα και αναφερόμαστε στην παράκαμψη της Ευβοϊκής πρωτεύουσας.

Πιο συγκεκριμένα δόθηκε η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για την δημιουργία υδατοδρομίου στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου.

Η μεγάλη επένδυση στην είσοδο της πόλης, περιλαμβάνει εγκαταστάσεις σε θάλασσα και ξηρά. Θα υπάρχουν στεγασμένοι και υπαίθριοι χώροι στην ξηρά.

Εκεί θα βρίσκεται ένας επιβατικός σταθμός 450 τ.μ. και ύψους 3,0 μέτρων που θα χωρίζεται σε δύο μεγάλα κτίρια.

Στον επιβατικό σταθμό, θα υπάρχουν κτίρια ίσης περίπου επιφάνειας για την εξυπηρέτηση του επιβατηγού κοινού.

Ανάμεσα στα δύο κτίρια θα υπάρχει χώρος και θα αποτελεί το διάδρομο εισόδου – εξόδου του κοινού στην εγκατάσταση του υδατοδρομίου. Στα δύο μεγάλα κτίρια θα γίνεται η άφιξη και η αναχώρηση, η αναμονή επιβατών ο έλεγχος εισιτηρίων, ο έλεγχος και η φύλαξη αποσκευών και φορτίων.

Στα βιομηχανικά κτίρια, μεταλλικής κατασκευής, θα υπάρχουν επιπλέον χώροι υγιεινής, γραφεία διοίκησης και αποθηκευτικοί χώροι.

Θα έχουμε επίσης, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος με εξωτερικό χώρο, και στην ίδια περιοχή θα υπάρξει και κλειστό υπόστεγο συντήρησης υδροπλάνων.

Θα υπάρχουν και ανοιχτοί χώροι όπου θα γίνεται η στάθμευση και η συντήρηση των υδροπλάνων.

Τέλος θα υπάρχουν και χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων.