Δείτε πως έγιναν τα σύρματα μιας κολώνας στην Εύβοια [Φωτογραφία]

Μια εκπληκτική φωτογραφία στην περιοχή της Στενής στην Εύβοια.

Όπως θα παρατηρήσετε και εσείς, χάθηκαν τα σύρματα μιας κολώνας από τα χιλιάδες πλάσματα που ήταν πάνω της. Όσοι περνούσαν από το σημείο είδαν αυτή την υπέροχη εικόνα. Άλλοι προσπέρασαν αυτό το θέαμα ενώ άλλοι σταμάτησαν το αυτοκίνητο τους. Είτε κατέβασαν το παράθυρο, είτε βγήκαν έξω από το όχημα και θαύμασαν τα πουλιά.

Έτσι έκανε και ένας φίλος αναγνώστης του NEWSEvia, όπου με το κινητό του τηλέφωνο αποθανάτησε την στιγμή.

“Μου φάνηκε κάτι το πρωτόγνωρο. Για αυτό πήρα το τηλέφωνο και άρχισα να τραβώ φωτογραφίες. Περιττό να σας πω ότι μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Καθόμουν για κάμποσα λεπτά και τα κοιτούσα. Ξαφνικά όλα αντέδρασαν παρέα και άρχισαν να πετούν. Δυστυχώς έμεινα σε αυτή την μαγεία και δεν κατάφερα να φωτογραφίσω την στιγμή” μας είπε.

Το ψαρόνι, όπως διαβάζουμε στο wikipedia.org, είναι είδος πουλιού που ανήκει στο γένος Στούρνος, που ανήκει στην οικογένεια Sturnidae. Τα είδη του γένους αριθμούν περίπου 55.

Τα ψαρόνια ζουν και αναπαράγονται σχεδόν όλο το χρόνο στην βόρεια και κεντρική Ευρώπη, στην νότια Αυστραλία και στην βόρεια και Κεντρική Αμερική.

Το χειμώνα τα ψαρόνια ζουν στη νότια Ευρώπη και στην Ασία. Η Ευρώπη έχει μεταναστευτικά ψαρόνια λόγω των παγετών.

Στην Ελλάδα έρχονται τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο γιατί αυτή η εποχή για τα ψαρόνια είναι η κατάλληλη επειδή δεν τους αρέσει η ζέστη, αλλά ούτε και το πολύ κρύο.

Τα ψαρόνια τρέφονται με σκουλήκια, αράχνες, είδη γεωσκωλήκων, μήλα, αχλάδια, κεράσια, σταφύλια και άλλους καρπούς. Αντίστοιχα το ψαρόνι αποτελεί τροφή για νυφίτσες, αλεπούδες, σκαντζόχοιρους και έμπειρα γεράκια. Τέλος τα ψαρόνια αρχίζουν να αναπαράγονται από τις αρχές της άνοιξης ως τις αρχές του καλοκαιριού.

Δείτε πως έγιναν τα σύρματα μιας κολώνας στην Εύβοια [Φωτογραφία]

Μια εκπληκτική φωτογραφία στην περιοχή της Στενής στην Εύβοια