Στερεά Ελλάδα: Ποιοι μαθητές θα πάρουν 100 ευρώ;

Voucher για αγορά σχολικών ειδών δίνει η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Δικαιούχοι είναι οι μαθητές της πρώτης τάξης των δημοτικών σχολείων με εισοδηματικά κριτήρια.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μέσω της δομής «ΓΕΦΥΡΑ» και με πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου προχωρούν για άλλη μια σχολική χρονιά στην υλοποίηση της δράσης «αρχή…ΖΩ!».

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων τρέχει από τις 8 Σεπτεμβρίου και λήγει την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2021.

Η δράση προβλέπει την παροχή κουπονιού αγορών (voucher) για την προμήθεια σχολικών ειδών αξίας 100 ευρώ εφάπαξ σε κάθε μαθητή – μέλος οικογένειας με οικογενειακό εισόδημα κάτω από τα όρια της φτώχειας, που έχει εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κατά το σχολικό έτος 2021-2022.

Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Η μόνιμη και κύρια κατοικία τους να βρίσκεται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και να είναι Έλληνες πολίτες με ελληνική υπηκοότητα ή πολίτες λοιπών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή πολίτες άλλων κρατών νομίμως διαμένοντες στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Να κατέχουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) της ημεδαπής.
Να έχουν εξαρτώμενα τέκνα, μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α΄ Τάξη Δημοτικών Σχολείων
Να διαβιούν με οικογενειακά εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας.
Για αιτήσεις ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα της Γέφυρας www.gefyra.com.gr και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας www.pste.gov.gr, αλλά και να απευθύνονται στα κατά τόπους γραφεία. Στη Χαλκίδα το γραφείο βρίσκεται στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, 1ος όροφος, τηλ.: 22213 53932-3.