Εύβοια: Το έγκλημα που έγινε σενάριο σε τηλεοπτικές σειρές

Εύβοια

Είναι από τα εγκλήματα που πάγωσαν την Ελλάδα και συζητιούνταν για χρόνια. Ένα έγκλημα που αρκετά χρόνια αργότερα έγινε σενάριο σε τηλεοπτικά σήριαλ. Μια δολοφονία που πέρασαν 2 χρόνια για να αποκαλυφθεί ο δράστης. Μια δολοφονία όπου τα αίτια άφησαν άφωνη την κοινή γνώμη που δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που είχε συμβεί σε φιλήσυχο χωριό της Εύβοιας.

Μία τραγική ιστορία που συγκλόνισε τους κάτοικους ενός μικρού χωριού, αλλά και την Ελλάδα γενικότερα.

Ειδικότερα, η ιστορία του 15χρονου πατροκτόνου, έγινε επεισόδιο σε δύο τηλεοπτικές σειρές. Το σενάριο στις τηλεοπτικές σειρές ήταν βασισμένο στην υπόθεση που πάγωσε όλο τον νομό.

Πρωταγωνίστρια αυτού του εγκλήματος ήταν μια τετραμελής οικογένεια που έμοιαζε σαν όλες τις άλλες σε χωριό της Εύβοιας.

Μια οικογένεια σε χωριό της Εύβοιας με τον πατέρα να πασχίζει καθημερινά για το μεροκάματο. Η μητέρα ήταν υπεύθυνη για όλες τις δουλειές στο σπίτι και τα παιδιά να βοηθούν είτε στα ζώα, είτε στα περιβόλια.

Όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι που στις αρχές του 1977, η ρουτίνα έσπασε με άσχημο τρόπο και έγινε ένα έγκλημα η αιτία του οποίου συγκλόνισε το πανελλήνιο και αργότερα έγινε σενάριο για αστυνομικές τηλεοπτικές σειρές.

Ήταν Γενάρης του 1977 όταν ο πατέρας της οικογένειες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας. Είχε δυνατούς πόνους στο στομάχι και δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Πάλεψε αρκετά αλλά δεν τα κατάφερε και ξεψύχησε λίγα 24ωρα αργότερα.

Αιτία θανάτου σύμφωνα με τους γιατρούς ήταν η τροφική δηλητηρίαση και δεν υπήρχε κανένας ένοχος.

Η υπόθεση θα έκλεινε αν δεν υπήρχαν καταγγελίες από κατοίκους του χωριού ότι κάτι άλλο συμβαίνει και ότι δεν ήταν ένα δυστύχημα. Τότε έπεσε το βάρος της αστυνομίας στην ανάκριση και ξεκίνησαν οι έρευνες.

Το βάρος των ανακρίσεων έπεσε στα μέλη της οικογένειας μιας και πίστευαν οι αστυνομικοί ότι κάποιος από την οικογένεια έκανε την δολοφονία.

Οι έρευνες της αστυνομίας έπεσαν πάνω στον 15χρονο γιο που έδειχνε ότι κάτι έκρυβε. Πίστευαν ότι ήξερε κάτι παραπάνω για το πως έπαθε δηλητηρίαση ο πατέρας του.

Τελικά ομολόγησε δύο χρόνια αργότερα. Η αιτία του εγκλήματος ήταν που έκανε όλη την χώρα να παγώσει. Αποφάσισε να τον δηλητηριάσει με ποντικοφάρμακο γιατί ο πατέρας του, βίαζε την αδερφή του.

Πως δολοφόνησε τον πατέρα του

Ο πατέρας του έπαιρνε φάρμακα για την καρδιά του που ήταν σε μορφή κάψουλας. Μία μέρα ο πατροκτόνος αντικατέστησε το εσωτερικό από δύο κάψουλες με ποντικοφάρμακο. Λίγες ώρες αργότερα, ο ανυποψίαστος πατέρας πήρε τα φάρμακά του.

Το δηλητήριο έδρασε γρήγορα και το θύμα άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον τύπο εκείνης της εποχής, ο πατροκτόνος φυλακίστηκε.

Από αυτή την ημέρα και έπειτα, η οικογένεια έφυγε από το χωριό και δεν γύρισε ποτέ πίσω.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ.

Εύβοια νέα σήμερα

Σε απόγνωση γονείς στην Εύβοια: Δείτε τι συνέβη σε σχολείο

Εύβοια: Όσοι το έζησαν δεν μπορούσαν να κρατηθούν από τα γέλια

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.