Πως να διακοσμήσετε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο

Αυτό το άρθρο θα σας παρέχει μια σειρά από συμβουλές για το πώς να διακοσμήσετε τα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποφασίσετε αν θα επιλέξετε  ένα φυσικό ή ένα τεχνητό δέντρο. Λάβετε αρχικά υπόψη ότι ένα φυσικό αειθαλές δέντρο είναι διαθέσιμο μόνο σε ένα χρώμα – το πράσινο. Ωστόσο, τα τεχνητά δέντρα πωλούνται σχεδόν σε κάθε χρώμα. Απλώς θυμηθείτε, όποιο χρώμα κι αν επιλέξετε θα γίνει ο καμβάς σας για να προσθέσετε περισσότερο χρώμα με γιρλάντες, πούλιες και διάφορα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά.

Το δεύτερο βήμα είναι να αποφασίσετε ποιοι συνδυασμοί  χρωμάτων ταιριάζουν καλύτερα με το χρώμα του δέντρου που έχετε επιλέξει. Τα πράσινα χριστουγεννιάτικα δέντρα, φυσικά και τεχνητά, φαίνονται καλύτερα με πρωτογενή χρώματα όπως πράσινο, μπλε και κόκκινο. Τα λευκά χριστουγεννιάτικα δέντρα φαίνονται καλύτερα με ένα κόκκινο θέμα, με ροζ, με χρυσό  ή ασημί θέμα ή οποιονδήποτε συνδυασμό των παραπάνω. Τα μπλε χριστουγεννιάτικα δέντρα φαίνονται καλύτερα με χρυσά ή ασημένια διακοσμητικά. Τα κόκκινα χριστουγεννιάτικα δέντρα φαίνονται υπέροχα με πράσινες ή ροζ διακοσμητικές επιλογές.

Το τρίτο βήμα για το πώς να διακοσμήσετε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι ο φωτισμός. Τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα λαμπάκια διατίθενται σε ποικιλία σχημάτων, μεγεθών και χρωμάτων κλπ. Ωστόσο, εάν αγοράσετε ένα τεχνητό δέντρο, μπορεί να έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε φωτισμό αντίστοιχο της διακόσμησης και του χρώματος του δέντρου. Κάποια ιδιαίτερα χριστουγεννιάτικα δέντρα διαθέτουν βελόνες οπτικών ινών που δίνουν στο δέντρο μια δική του λάμψη. Ιδιαίτερα υπέροχα είναι τα λευκά χριστουγεννιάτικα δέντρα που διαθέτουν οπτικές ίνες στις άκρες τους. Αυτά τα δέντρα θυμίζουν σε πολλούς ανθρώπους τα φτερά αγγέλου.

Το τέταρτο βήμα είναι η διερεύνηση των τύπων διακοσμήσεων που έχετε στη διάθεσή σας. Ένα από τα πιο βασικά διακοσμητικά είναι η γιρλάντα. Μια γιρλάντα αποτελεί βασικό αξεσουάρ στολισμού του χριστουγεννιάτικου δέντρου, καθώς αγκαλιάζει και γεμίζει τα κλαδιά του, εναρμονίζοντας όλα τα υπόλοιπα στολίδια μαζί. Φυσικά υπάρχουν πολλά είδη  γιρλάντας  που διατίθενται στο εμπόριο σήμερα και οι επιλογές σε χρώματα, μεγέθη και μοτίβα, είναι απεριόριστες. Οι πιο δημοφιλείς είναι οι γιρλάντες από γούνα και από λευκές ή χρυσές πούλιες. Οι κόκκινες και πράσινες γιρλάντες μπορούν να φαίνονται ιδιαίτερα ωραίες στα λευκά χριστουγεννιάτικα δέντρα.


Μια άλλη ενδιαφέρουσα προσθήκη, ειδικά αν είστε Χριστιανός είναι να τοποθετήσετε μια μικρή σκηνή γέννησης (φάτνη) κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο χαλί. Μπορείτε να αγοράσετε χριστουγεννιάτικες σκηνές γέννησης από ξύλο, μέταλλο ή πλαστικό. Οποιοδήποτε στυλ διακόσμησης και αν επιλέξετε, φροντίστε να μαζέψετε όλη την οικογένεια και να απολύσετε όλοι μαζί αυτές τις ξεχωριστές και όμορφες οικογενειακές στιγμές του στολισμου του χριστουγεννιάτικου δέντρου.