Κίνηση στους δρόμους της Χαλκίδας: Η βροχή έφερε μποτιλιάρισμα

κινηση δρομουσ χαλκιδα, βροχη

Προβλήματα στην κίνηση στους δρόμους της Χαλκίδας έφερε η βροχή που έπεσε το πρωί της Δευτέρας 13 Νοεμβρίου 2023. Οι μεγαλύτερες δυσκολίες καταγράφτηκαν και στα δύο ρεύματα της Βενιζέλου όπως και στην οδό Χαϊνά.

Τα λίγα λεπτά έντονης βροχόπτωσης ήταν ικανά για να γεμίσουν τους δρόμους από νερά και να κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την καθημερινότητα των οδηγών όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες.

Η είσοδος της Χαλκίδας από Νότια Εύβοια ήταν στο «κόκκινο» πολλά μέτρα πριν τον κυκλικό κόμβο ενώ η ίδια κατάσταση επικρατούσε στην Λιανή Άμμο στο ρεύμα εισόδου της πόλης. Πολύ αυξημένη κίνηση και στους κεντρικούς δρόμους της Ευβοϊκής πρωτεύουσας.

Δείτε την κίνηση στους δρόμους λίγο μετά τις 8 το πρωί. Το κόκκινο στους δρόμους υποδηλώνει πως υπάρχει αρκετή κίνηση ενώ το μαύρο χρώμα ότι είναι ακινητοποιημένα τα οχήματα.

κινηση δρομουσ χαλκιδα, βροχη

Συνήθως παρατηρούνται προβλήματα στη Χαλκίδα όταν βρέχει μιας και οι περισσότεροι κάτοικοι χρησιμοποιούν τα οχήματα τους για να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο. Η μεγαλύτερη κίνηση στους δρόμους της Χαλκίδας καταγράφεται από τις 8 μέχρι τις 8:20 το πρωί, από τις 8:30 μέχρι τις 9 και τις μεσημεριανές ώρες μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Πως οδηγούμε στην βροχή;

Το βρεγμένο οδόστρωμα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και το βασικό στοιχείο είναι τα λάστιχα μας.

Θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση. Τα ελαστικά μπορούν να διώξουν κάποια ποσότητα νερού, ώστε το πέλμα να μη χάνει την επαφή του με το βρεγμένο οδόστρωμα.

Βέβαια δεν σημαίνει ότι τα καλά ελαστικά θα σας βγάλουν από τα προβλήματα. Ο καλύτερος τρόπος να αποφύγετε την ολίσθηση που δημιουργείται από το νερό είναι να ελαττώσετε ταχύτητα.

Πως πρέπει να οδηγούμε όταν βρέχει;

οδήγηση με μικρότερη ταχύτητα σημαίνει ότι ελέγχετε την κατάσταση και μπορείτε να αποφύγετε οππιαδήποτε κακοτοπιά στους δρόμους.

-Θα πρέπει να διατηρείτε απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Το να σταματήσει ένα αυτοκίνητο στο βρεγμένο έδαφος είναι 3 φορές πιο δύσκολο από ότι σε στο στεγνό.

-Θα πρέπει να κρατήσετε περισσότερη απόσταση μεταξύ του αυτοκίνητου σας και του προπορευόμενου οχήματος από ό,τι σε συνθήκες στεγνού οδοστρώματος.

-Όταν κινείσαι σε πόλεις όπως και στη Χαλκίδα, απαιτείται σεβασμός στους πεζούς και τους μοτοσικλετιστές, καθώς μπορεί καθώς τρέχετε να τους βρέξετε.

-Οι λακκούβες που είναι καλυμμένες από νερό μπορεί να κρύβουν εκπλήξεις, μιας και το βάθος τους δεν μπορεί να εκτιμηθεί.

-Προσοχή χρειάζεται κατά την προσπέραση, καθώς τα νερά που πέφτουν στο παρμπρίζ, μειώνουν την ορατότητά.•

– Τέλος, μην κάνετε απότομες αλλαγές πορείας και κατεύθυνσης.