Πότε ξεκινά η προκήρυξη για δικαστική αστυνομία;

Ποιες είναι οι τελευταίες πληροφορίες και πότε αναμένονται να βγουν τα αποτελέσματα για την δικαστική αστυνομία το 2024

Δικαστική αστυνομία
Δικαστική αστυνομία

Και τώρα είναι η ώρα για τα αποτελέσματα για την δικαστική αστυνομία. Η προκήρυξη βγήκε το Φθινόπωρο όπου έγιναν και οι αιτήσεις μέσω ΑΣΕΠ.

Οι 800 διορισμοί στη Δικαστική αστυνομία ψηφίστηκαν μέσα του 2023 στη Βουλή και οι διαδικασίες κινήθηκαν με πολύ γρήγορους ρυθμούς για να βγει η προκήρυξη.

Στο ΦΕΚ που βγήκε για την δικαστική αστυνομία τονίζεται για το πως θα γίνει η εκπαίδευση του προσωπικού η οποία θα αποτελείται από ένστολο και πολιτικό προσωπικό, όπως αναφέρεται στην προκήρυξη.

Θα βρουν εργασία 600 άτομα στην δικαστική αστυνομία

Τριάντα άτομα θα βρουν εργασία στον κλάδο ΠΕ Δικαστικής Αστυνομίας, εβδομήντα για τον κλάδο ΤΕ Δικαστικής Αστυνομίας και 500 για τον κλάδο ΔΕ Δικαστικής Αστυνομίας.

Για τις θέσεις της κατηγορίας ΔΕ που σημαίνει δευτεροβάθμια εκπαίδευση, της προκήρυξης της δικαστικής αστυνομίας έπρεπε να υπάρχει απολυτήριο Λυκείου ή δίπλωμα σχολής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για τις θέσεις ΠΕ και ΤΕ, γίνονταν αποδεκτό οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα σχολής Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Το κύριο χαρακτηριστικό της προκήρυξης της δικαστικής αστυνομία ήταν ότι δεν υπήρχε περιορισμός για τους τίτλους σπουδών.

Το όριο ηλικίας ήταν από 21 έως 30 ετών και το ύψος πάνω από 1,70 για τους άνδρες και 1,63 για τις γυναίκες.

Περιορισμός ηλικίας και αναστήματος δεν υπήρχε για το πολιτικό προσωπικό της δικαστικής αστυνομίας που θα έπρεπε να είναι από 21 ετών και άνω.

Οι ενδιαφερόμενοι υποβλήθηκαν σε ψυχοτεχνικές, υγειονομικές εξετάσεις, γραπτές και προφορικές εξετάσεις όπως και το αστυνομικό προσωπικό έδωσε και εξτρά αθλητικές δοκιμασίες.

Πότε ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την δικαστική αστυνομία

Το πότε θα γίνονταν οι αιτήσεις ήταν το μεγάλο ερώτημα.

Πριν το καλοκαίρι, υπήρχαν δύο εικασίες. Η μία εικασία τόνιζε ότι όλα θα γίνονταν πριν από τις εκλογές, και η δεύτερη για το Φθινόπωρο.

Τελικά επικράτησε η δεύτερη εικασία. Ειδικότερα, τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου άνοιξαν οι αιτήσεις στο asep.gr για μόνιμες προσλήψεις μέσω του διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2ΓΒ/2023.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής ξεκίνησε στις 10 Οκτωβρίου ημέρα Τρίτη και ώρα 08:00 και έληξε στις 19 Οκτωβρίου 2023, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00.

Στα σημεία – «κλειδιά» του νομοσχεδίου ορίζονταν μεταξύ άλλων όρια ηλικίας, μόρια και τρόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού.

Τέλος θα πρέπει να ξέρετε ότι οι αιτήσεις για τις 800 θέσεις της Δικαστικής Αστυνομία υποβλήθηκαν στο ΑΣΕΠ (www.asep.gr). Αυτό σήμαινε ότι όλοι οι υποψήφιοι έπρεπε να διαθέτουν Μητρώο ΑΣΕΠ για τη διαδικασία της επίκλησης.

Πότε βγαίνουν τα οριστικά αποτελέσματα για την δικαστική αστυνομία;

Εκδόθηκαν τέλος του 2023 τα προσωρινά αποτελέσματα για τις 500 θέσεις στο ένστολο τμήμα της Δικαστικής Αστυνομίας.

Τα οριστικά αποτελέσματα για την δικαστική αστυνομία, αναμένεται να βγουν μέσα στον Φλεβάρη του 2024.