North Evia Pass: Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα;

Αλλαγμένο τελείως είναι το north evia pass σε σύγκριση με πέρσι.

Ενώ το προηγούμενο καλοκαίρι, Ευβοιώτες ήταν δικαιούχοι για το πρόγραμμα και μπορούσαν να κάνουν μία βόλτα στην Βόρεια Εύβοια, αυτό άλλαξε.

Δεν είναι δικαιούχοι σε περίπτωση που μένουν στην Εύβοια.

Για παράδειγμα, πέρσι Ευβοιώτες από όλους τους Δήμους εκτός της Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, μπορούσαν να πάρουν το voucher και να ταξιδέψουν στα Βόρεια.

Φέτος δεν μπορούν να κάνουν καν αίτηση.

To North Evia Pass 2023 δεν έχει εισοδηματικά κριτήρια και, ως εκ τούτου, αίτηση έχουν δικαίωμα να υποβάλουν όσοι πολίτες δεν έχουν οι ίδιοι ή οι ωφελούμενοί τους ως κύρια κατοικία την Εύβοια, όπως αυτή προκύπτει από την τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2022.

Το πρόγραμμα αφορά σε άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες, τις οποίες οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν μέχρι και τις 30-11-2023 για δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών στις παραπάνω πληγείσες περιοχές.

Ειδικότερα, πρόκειται να εκδοθούν:

3.050 κάρτες των 100 ευρώ για τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού
3.500 κάρτες των 150 ευρώ για το Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας.
Η πλατφόρμα vouchers.gov.gr ήταν ανοιχτή για την υποβολή αιτήσεων από την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023 μέχρι την Τρίτη 29 Αυγούστου και ώρα 21:00.

Οι τελικοί δικαιούχοι θα προκύψουν κατόπιν κλήρωσης που θα διενεργηθεί από τον φορέα υλοποίησης αφού ολοκληρωθεί η υποβολή των αιτήσεων, ενώ τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του προγράμματος μέσα στον Σεπτέμβριο.