Το σπάνιο πλάσμα που βόλταρε του στη Χαλκίδα[Φωτογραφία]

Ένα σπάνιο πλάσμα που για να το δείτε θα πρέπει να έχετε καλή παρατηρητικότητα.

Την ώρα που έκανε το περπάτημα της, μια φίλη αναγνώστρια, είδε κάτι να κάθεται πάνω σε έναν βράχο. Όλα αυτά έγιναν σε παραλία στη Χαλκίδα στην περιοχή Συκιές.

“Εμφανίστηκε λίγο πριν νυχτώσει και όταν το είδα πραγματικά έμεινα με τον στόμα ανοιχτό. Κάθονταν πάνω σε ένα βράχο και δεν κουνιότανε καθόλου.” μας είπε η αναγνώστρια μας. Μας είπε επίσης ότι είναι η πρώτη φορά που βλέπει κάτι τέτοιο στη Χαλκίδα.

Το σπάνιο πλάσμα ήταν πάνω σε ένα βράχο

Πολλοί ίσως το χαρακτήριζαν τρομακτικό. Εμείς απλά πιστεύουμε ότι είναι ένα πτηνό αρχοντικό και μοναδικό. Αναζητήσαμε την βοήθεια φίλων για να φτάσουμε στην ταυτότητα αυτού του άγνωστου πτηνού που μας έστειλε η αναγνώστρια του evianews.com.

Το σπάνιο πλάσμα στη Χαλκίδα έχει οικογένεια

Μάθαμε ότι κατάγεται από μία οικογένεια κοσμοπολίτικη, όπου τα μέλη της τα βρίσκουμε παντού σε όλο τον κόσμο. Τους αρέσει η θάλασσα αλλά και τα βουνά.

Σε αυτή την οικογένεια ανήκουν οι ερωδιοί. Είναι πουλιά με πολύ μακριά πόδια και ράμφος. Αυτό το βοηθά πολύ αφού ζει σε περιοχές με ρηχά νερά.

Το βρίσκουμε κοντά σε θάλασσα ή σε υγρές καλλιέργειες. Τρέφεται με ψάρια και έντομα. Είναι ένας απίθανος μαχητής και άσσος στο κυνήγι.

Με λίγες εξαιρέσεις ζει και κάνει την φωλιά του κυρίως στα δέντρα ή την πυκνή βλάστηση κοντά στο νερό.

Εμφανίστηκε λίγο πριν νυχτώσει και όσοι το είδαν έμειναν με τον στόμα ανοιχτό.