Εύβοια – Πεταλιοί: Αυτές είναι οι Ελληνικές Μαλδίβες

Εύβοια, Μαλβίδες, Πεταλιοί

Γνωστά και ως οι «ελληνικές Μαλδίβες» τα νησάκια εντυπωσιάζουν για το τροπικό τους σκηνικό και βρίσκονται στην Εύβοια

Ο απέραντος τιρκουάζ παράδεισος μια ανάσα από την πόλη της Χαλκίδας. Αυτοί είναι οι υπέροχοι Πεταλιοί της Εύβοιας, οι Μαλδίβες.

Ένα σύμπλεγμα νησιών που από την πρώτη στιγμή κέντρισε το ενδιαφέρων των επενδυτών. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έρχεται μεγάλη επένδυση στην περιοχή.

Εξαιρετικές είναι οι φωτογραφίες που ακολουθούν…

Στην Εύβοια και αν έχει μέρη για να θαυμάσεις. Ψάχνεις τον παράδεισο μέσα στην θάλασσα;

Πας στους Πεταλιούς. Ηδη από τη δεκαετία του ’60, οι Πεταλιοί άρχισαν να γράφουν τη δική τους κοσμοπολίτικη ιστορία, όταν η αφρόκρεμα της εποχής απολάμβανε τα μπάνια της στα διάφανα νερά της.

Η Μαρία Κάλλας, ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ, η Γκρέτα Γκάρμπο, και ο Ουίνστον Τσόρτσιλ πέρασαν εκεί κάποια από τα καλοκαίρια της ζωής τους.

Εκεί βρίσκονται τα νησιά Πεταλιοί, το Μεγάλο και το Μικρό Πετάλι, η Πλαταρούδα, το Αυγό, η Λουλούδα, ο Φούντας, το Τραγονήσι, το Μακρύ και η Λεμπερούσα. Βρίσκονται στον νότιο Ευβοϊκό, λίγα ναυτικά μίλια έξω από το Μαρμάρι.

Τον νου σου: μπορείς να πάρεις καραβάκι και να πας να δεις τα νησάκια από κοντά. Ελπίζουμε να έχεις υπομονή με το καίκι, διότι άλλο μέσο μεταφοράς δεν τσουλάει.

Το Μαρμάρι βρίσκεται στην νότια Εύβοια και είναι κτισμένο αμφιθεατρικά σε έναν όμορφο κόλπο ακριβώς απέναντι και δυτικά της Ραφήνας. Απέχει 111 χλμ ΝΑ. από την Χαλκίδα και 13 χλμ. Δ.-ΒΔ. από την Κάρυστο.

Η ευρύτερη περιοχή είναι πλούσια σε πετρώματα και τα οι κάτοικοί της από τα παλιότερα χρόνια ασχολούνται με την επεξεργασία και εξαγωγή πετρωμάτων μαρμάρου και σχιστόλιθου καθώς και με την εξόρυξη της φημισμένης πλάκας Καρύστου.

Το χειμώνα είναι ένα ήσυχο ψαροχώρι, ενώ το καλοκαίρι αποτελεί παραθεριστικό κέντρο με πολλά καταλύματα (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια) και κέντρα εστίασης (εστιατόρια, ψαροταβέρνες, ουζερί).

Αξιοθέατα της περιοχής είναι η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και η παραλία της Χρυσής Άμμου με ψιλή άμμο που “χρυσίζει” και βρίσκεται απέναντι από το νησί των Πεταλιών και είναι αγαπημένος προορισμός για windserfing ή kitesurfing.

Το περιοδικό National Geographic κατατάσσει την περιοχή του Μαρμαρίου μεταξύ των 10 καλύτερων προορισμών του κόσμου για ιστιοπλοΐα. (wikipedia.org)