Παραλία Μάγειρας: Η γοητευτική αμμουδιά της Εύβοιας με τα γαλαζοπράσινα νερά!

1 παραδεισένιο τοπίο για τα πρώτα μπάνια στην Εύβοια -Τιρκουάζ νερά, σαν να είσαι σε νησί

παραλια, ευβοια, γαλαζοπρασινα νερα
Η γοητευτική αμμουδιά της Εύβοιας με τα γαλαζοπράσινα νερά!

Αυτή η παραλία, στην Εύβοια, δεν είναι μακρυά από τη Χαλκίδα και σε περιμένει για ημερήσια εξόρμηση. Πρόκειται για μια γοητευτική αμμουδιά όπου στο βάθος βλέπεις και χαζεύεις με τα γαλαζοπράσινα νερά και πιστεύεις ότι βρίσκεσαι σε νησί.

Είναι μία αμμουδιά της Εύβοιας με γαλαζοπράσινα νερά. Μια θάλασσα για να την πιεις στο ποτήρι.

παραλια, ευβοια, γαλαζοπρασινα νερα
Η γοητευτική αμμουδιά της Εύβοιας με τα γαλαζοπράσινα νερά!

Παραλία που σε καλεί να την γευτείς από το πρωί μέχρι να νυχτώσει. Να απλωθείς στις αμμουδιές της και να νιώσεις στα ρουθούνια σου την αλμύρα της θάλασσας. Πολλοί ρωτούν που βρίσκεται αυτή η παραλία. Είναι στην Νότια Εύβοια.

Ο γνωστός δικηγόρος Νίκος Δαμίγος που λατρεύει την περιοχή, θα μας ταξιδέψει με την περιγραφή του και θα μας συστήσει αυτό τον μυστικό παράδεισο, που ελάχιστοι Ευβοιώτες γνωρίζουν την ύπαρξη του.

Κρυστάλλινα νερά, ψιλό βότσαλο, μαγευτική θέα και ησυχία…Είναι δυνατόν να υπάρχει ένας τέτοιος μυστικός(?) παράδεισος στην Εύβοια; Κι όμως υπάρχει…

Μετά τον Κάλαμο, αριστερά και πριν από τον χώρο στάθμευσης συνεχίζετε σε δρόμο με άσφαλτο, διασχίζετε τον λόφο της Αμπελουσιάς και βλέπετε από ψηλά τον Μάγειρα, Χερόμυλο και Στόμιο Πετριών.

Μπορείτε να πάτε και από Πετριές, Άγιοι Απόστολοι. Επίσης υπάρχουν και άλλες διαδρομές σε χωμάτινους δρόμους.

Ο Μάγειρας ανήκει στην Αχλαδερή και το ρέμα του Μάγειρα είναι το όριο μεταξύ Αχλαδερής και Πετριών. Το ρέμα λέγεται και ”Καμαράτσι”, από το Καμάριζα. Στο βιβλίο του, “Εύβοια. Τα Αρβανίτικα” ο Τίτος Γιοχάλας ομιλεί για διηγήσεις από ντόπιους για ξωτικά που βγαίναν το βράδυ..

Η παραλία αυτή είναι ένας κρυμμένος παράδεισος και αγαπημένος προορισμός για άτομα κάθε ηλικίας.

Σε αυτή την παραλία, πας και με παρέα ως έφηβος, πας και για ρομαντικές διακοπές με το ταίρι σου αλλά σίγουρα πας και με την οικογένεια. Με λίγα λόγια, είναι για όλες τις ηλικίες.

Έχουμε ξεχάσει να ξεκουραζόμαστε ακόμα και στις διακοπές. Και όμως η ξεκούραση είναι αυτό που πρέπει να υιοθετήσουμε μιας και θα μας κάνει να γεμίσουμε από ενέργεια για να αντιμετωπίσουμε τον χειμώνα που θα έρθει.

Φέτος όμως το έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

παραλια, ευβοια, γαλαζοπρασινα νερα
Η γοητευτική αμμουδιά της Εύβοιας με τα γαλαζοπράσινα νερά!

Ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα στην παραλία Μάγειρας που βλέπετε έχει οφέλη για την υγεία μας. Θα ηρεμήσει τον εγκέφαλο, που αργότερα θα δώσει πολλά “συν” στην καλύτερη λειτουργία της μνήμης και των αντανακλαστικών.

Όλη η περιοχή έχει καταπληκτικές παραλίες για να κάνετε το μπάνιο σας και να νιώσετε στιγμές δροσιάς.

Ένα τέτοιο μέρος, μία τέτοια παραλία που λούζεται από το Αιγαίο και που οι ντόπιοι τη λατρεύουν και την προτιμούν εδώ και χρόνια. Μάλλον ήρθε ο καιρός να τη λατρέψει και η υπόλοιπη Εύβοια και όχι μόνο.