Εύβοια: Έτσι παγίδευσαν έναν επιχειρηματία

Δείτε ποια είναι τα «δολώματα» των απατεώνων στην Εύβοια

Εύβοια
Εύβοια

Τα δολώματα των απατεώνων που ρίχνουν, είναι σε καθημερινή βάση στην Εύβοια και δεν ξεφεύγει κανένας ούτε ένας επιχειρηματίας που έπεσε στα δίχτυα τους κάνοντας ένα μεγάλο λάθος.

Καθημερινές είναι οι απόπειρες να εξαπατήσουν πολίτες. Άλλες φορές παριστάνουν τους αγοραστές και άλλες ζητούν χρήματα προσποιούμενοι δικηγόρους ή αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι, το παιδί τους έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα, με συνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό συνήθως ανήλικου παιδιού.

Όλα έγιναν σε περιοχή στην Εύβοια με τον πρωταγωνιστή της υπόθεσης να χάνει την γη κάτω από τα πόδια του βλέποντας τι του έκαναν.

Η αγγελία πώλησης του έφερε μπελάδες και ο υποτιθέμενος πελάτης ήταν το δόλωμα που έριξαν οι απατεώνες στην Εύβοια.

Ο καθένας μας μπορεί να χάσει την γη κάτω από τα πόδια του, αν κάποιος τον βάλει στο μάτι με σκοπό να του αρπάξει χρήματα.

Έτσι έγινε και στην προκειμένη περίπτωση με το θύμα από την Εύβοια να χάνει την γη κάτω από τα πόδια του όταν συνειδητοποίησε τι του έκαναν.

Ο ίδιος είχε βάλει μια αγγελία πώλησης όταν χτύπησε το τηλέφωνο με έναν υποτιθέμενο αγοραστή.

Ο ίδιος ήθελε να αγοράσει αυτό που πουλούσε μόνο που δεν ήταν από την Εύβοια και έτσι του ζήτησε τα νούμερα της κάρτας του για να του βάλει τα χρήματα σε ένα ΑΤΜ.

Αυτό που προκαλεί έντονο προβληματισμό είναι το γεγονός ότι δεν έδωσε τα τρία κρυφά νούμερα στην πίσω μεριά της κάρτας του.

Όπως και να έχει όταν κατάλαβε ότι άδειασαν οι λογαριασμοί του, έχασε την γη κάτω από τα πόδια του.

Τα «δολώματα» απατεώνων στην Εύβοια είναι αρκετά

Στην Εύβοια, οι απάτες καθημερινά πλήττουν επιχειρηματίες, με έναν από αυτούς να βιώνει μια τραγική εξέλιξη.

Όλη η υπόθεση ξεκίνησε με μια αγγελία πώλησης γης στην περιοχή. Ο υποτιθέμενος αγοραστής, όμως, αποδείχθηκε απάτη, παγιδεύοντας τον ιδιοκτήτη στα δίχτυα του.

Πώς να προστατευτείτε από απάτες στο διαδίκτυο; Δείτε μερικές πρακτικές συμβουλές για την ασφαλή περιήγηση.

Η ασφάλεια στο διαδίκτυο είναι σημαντική για να αποφεύγετε τις απάτες και να προστατεύσετε τα προσωπικά και οικονομικά σας στοιχεία. Εδώ είναι μερικές συμβουλές:

Διατηρείτε ισχυρά και μοναδικά κωδικά πρόσβασης: Χρησιμοποιήστε δυνατούς κωδικούς που περιλαμβάνουν γράμματα, αριθμούς και σύμβολα. Μην χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό για διάφορες υπηρεσίες.

Ενεργοποιήστε τη διαδικασία διπλού ελέγχου (2FA): Ορισμένες υπηρεσίες παρέχουν επιπρόσθετη ασφάλεια με τη χρήση διπλού ελέγχου, π.χ. με έναν κωδικό που στέλνεται στο κινητό σας.

Προσοχή στα phishing emails: Μην ανοίγετε ή κλικάρετε σε συνημμένα ή συνδέσμους από αναπάντεχα emails. Επιβεβαιώστε πάντα την αυθεντικότητα των email που λαμβάνετε.

Ενημερωθείτε για την ασφάλεια του ιστοτόπου: Πριν παράσχετε προσωπικές πληροφορίες ή πληρωμές, βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπος έχει ασφαλές σύνδεσμο (https://) και ότι είναι γνωστός και αξιόπιστος.

Προσοχή στα κοινωνικά δίκτυα: Προσέχετε τι πληροφορίες δημοσιεύετε. Οι απατεώνες μπορεί να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες για επιθέσεις.

Ενημερωθείτε για ασφαλείς πληρωμές: Κατά τη διαδικασία πληρωμής, χρησιμοποιείτε ασφαλείς πλατφόρμες και ελέγχετε την αυθεντικότητα του καταστήματος.

Χρησιμοποιείτε ενημερωμένο λογισμικό: Κρατήστε τα λειτουργικά συστήματα, τα antivirus και τα προγράμματα περιήγησης ενημερωμένα για να αντιμετωπίσετε ενδεχόμενες ασφαλιστικές ευπάθειες.

Προσοχή στις δημοσίευσης αγγελιών: Αν θέλετε να αγοράσετε ή να πουλήσετε κάτι online, χρησιμοποιήστε αξιόπιστες πλατφόρμες. Πάντα συναντιόνται σε ασφαλείς και δημόσιες τοποθεσίες.

Παρακολουθείτε τα χρηματοοικονομικά σας: Κοιτάξτε τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς και τις κάρτες τακτικά για ανωμαλίες.