Παραλία Βύθουρη: Ένα παραμυθένιο τοπίο


παραλια βυθουρη

Η Εύβοια είναι ένας αγαπημένος προορισμός των κατοίκων της Αττικής και όχι μόνο. Είναι ο παράδεισος με τις μαγευτικές του παραλίες.

Στην Εύβοια θα βρείτε μεγάλες παραλίες, παραλίες για τους ρομαντικούς και παραλίες για τους πολύ ψαγμένους.

Είναι ώρα να ξεχυθούμε στις παραλίες και πιο συγκεκριμένα στην παραλία Βύθουρη.

Αν ανοίξεις τα μάτια σου, σίγουρα θα νομίσεις ότι έχεις ξυπνήσει στον παράδεισο. Μάλιστα βρήκαμε και μία φωτογραφία στο facebook που είναι επική. Στο βάθος βλέπεις τον ήλιο ο οποίος καθρεφτίζει στα νερά.

Ένα παραμυθένιο τοπίο που ναι, θα το βρεις στην Εύβοια. Μία παραμυθένια φωτογραφία γεμάτη από αναμνήσεις που ξεχύνονται σαν τις αναθυμιάσεις.

Το ιδιαίτερο της συγκεκριμένης περιοχής είναι το γεγονός πως η πλαγιά του βουνού τελειώνει ακριβώς δίπλα στην θάλασσα και στο Αιγαίο πέλαγος. Η Βύθουρη λοιπόν έχει ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Ο ήλιος βρίσκεται εκεί το καλοκαίρι μετά βίας για έξι ώρες.

Οι παραλίες της Εύβοιας έχουν γίνει συνώνυμο της ξενοιασιάς και της απόλαυσης. Η παραλία Βύθουρη είναι μια μικρή και απομονωμένη όαση στην πίσω μεριά της Δίρφυς, που βλέπει το Αιγαίο.

Πως πάμε στην παραλία Βύθουρη;

Ξεκινάτε από Χαλκίδα για Βόρεια Εύβοια. Περνάτε τη Νέα Αρτάκη και συνεχίζετε για τα Ψαχνά. Από Ψαχνά ακολουθούμε το δρόμο για Τριάδα και Πάλιουρα έχοντας κατά νου ότι πάμε προς Άγιο Αθανάσιο (15,5km από τα Ψαχνά).

Υπάρχει ταμπέλα που κατευθύνει προς Γλυφάδα, Πετάλι, Βυθούρι. Ο δρόμος, φτάνοντας προς την παραλία, είναι για λίγα χιλιόμετρα χωματόδρομος. Η παραλία Βύθουρη, απέχει συνολικά 53km από το κέντρο της Χαλκίδας.

Τα νερά είναι κρυστάλλινα και γαλαζοπράσινα ενώ η παραλία έχει άμμο και ψιλό βοτσαλάκι. Λόγω των ψηλών απότομων βράχων που την περικλείουν, βλέπει ήλιο λίγες ώρες την ημέρα. Στην περιοχή δεν υπάρχουν μαγαζιά σε απόσταση 5 χιλιομέτρων οπότε ο επισκέπτης χρειάζεται να έχει προμηθευτεί τα απαραίτητα πριν την άφιξή του στην παραλία.

Στην παραλία υπάρχουν πάντα ελεύθεροι κατασκηνωτές το καλοκαίρι.

Με άλλα λόγια ξέρεις ότι είναι το καλύτερο restart του εγκεφάλου σου. Ξέρεις όμως ότι η παραλία βοηθάει το μυαλό και την πνευματική σου υγεία;

Δεκάδες έρευνες υποστηρίζουν ότι η παραλία αποτελεί το νούμερο ένα προορισμό που σε βοηθάει να χαλαρώσεις και να αδειάσεις το μυαλό σου. Δεκάδες έρευνες που έχουν γίνει, υποστηρίζουν ότι τα άτομα που ζουν κοντά στην θάλασσα, έχουν καλύτερη υγεία και ευεξία.

Όσες φορές και να δεις την συγκεκριμένη φωτογραφία, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα την χορτάσεις ποτέ. Τι το σκέφτεσαι; Πήγαινε να ζήσεις το όνειρο…