Πότε αρχίζει το μεγαλύτερο έργο στην Εύβοια;

μεγαλυτερο εργο, ευβοια, χαλκιδα

Εδώ και χρόνια περιμένουν οι πολίτες για να ξεκινήσει το μεγαλύτερο έργο στην Εύβοια. Ένα έργο που ακούμε και έργο δεν βλέπουμε.

Ένα έργο που έχει να κάνει με το οδικό δίκτυο που δυστυχώς στην Εύβοια δεν έχει και την τιμητική του.

Θέλει προσοχή το οδικό δίκτυο της Εύβοιας (!)

Υπάρχουν πολλοί τρομακτικοί δρόμοι στην Εύβοια που δυστυχώς αν δεν προσέξουν λίγο παραπάνω οι οδηγοί μπορεί να πέσουν θύματα τροχαίου ατυχήματος.

Και δυστυχώς τα τροχαία ατυχήματα στον νομό μας καλά κρατούν.

Πότε ξεκινά η παράκαμψη Χαλκίδας;

Το έργο της παράκαμψης στη Χαλκίδα περιμένουν πως και πως όχι μόνο οι Χαλκιδέοι αλλά και οι Ευβοιώτες.

Το θέμα είναι για το πότε ξεκινά αυτό το μεγάλο έργο που τόσα χρόνια ακούμε λόγια αλλά στην πράξη δεν έχουμε δει τίποτα.

Στην παράκαμψη Χαλκίδας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε προεκλογική επίσκεψη. Με την ευκαιρία επίσκεψης στην Ευβοϊκή πρωτεύουσα και στα εγκαίνια του πολεμικού μουσείου, έκανε αναφορά για το πότε θα δούμε το εργοτάξιο.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, θα ξεκινήσουν οι εργασίες στα μέσα Ιουνίου 2023.

Το θέμα είναι για το πότε έρχεται το εργοτάξιο και από την επίσκεψη του υφυπουργού υποδομών βγήκε η είδηση ότι, εντός του καλοκαιριού, θα είναι έτοιμο το εργοτάξιο, για την έναρξη κατασκευής του έργου.

Το θετικό που κρατάμε είναι το γεγονός ότι “έπεσαν” οι υπογραφές για την παράκαμψη στη Χαλκίδα. Αυτό που μένει τώρα είναι να δούμε τις μπουλντόζες να ξεκινούν το έργο.

Να θυμίσουμε πως η δημοπράτηση της παράκαμψης στη Χαλκίδα, πραγματοποιήθηκε στις αρχές του έτους αρχικά με την υποβολή των φακέλων και στη συνέχεια με την αποσφράγιση των προσφορών.

Η απόφαση για την αναδοχή του έργου λήφθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2022 από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και πέρασε και από τη Βουλή, μετά από δύο μήνες στις 8 Δεκεμβρίου ολοκληρώνοντας την προσυμβατική περίοδο για την παράκαμψη στη Χαλκίδα.

Τον ίδιο μήνα, το έργο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη.

Πως θα είναι η παράκαμψη Χαλκίδας;

Η παράκαμψη στη Χαλκίδα θα έχει το τμήμα αυτοκινητόδρομου Ν. Λάμψακος – Σήραγγα Βαθροβουνίου και θα είναι δύο λωρίδων κυκλοφορίας.

Η παράκαμψη στη Χαλκίδα θα έχει και το τμήμα αρτηρίας από την Σήραγγα Βαθροβουνίου – Ψαχνά.

Από τα μέσα Ιουνίου 2023, αναμένεται να πιάσουν δουλειά οι μπουλντόζες. Η διάρκεια του έργου έχει οριστεί σε 48 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Δηλαδή, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2027.

μεγαλυτερο εργο, ευβοια, χαλκιδα