Όμορφες ιδέες δώρων για δασκάλους και δασκάλες

Πολλοί λένε ότι η δουλειά του δασκάλου είναι μία σχετικά εύκολη δουλειά. Παρόλα αυτά, είναι ευρέως αποδεκτό ότι ο ρόλος του δασκάλου είναι ο πιο καταλυτικός για την εξέλιξη του παιδιού μετά την οικογένεια και τους γονείς.

Όχι απλώς για την μόρφωση που του προσφέρει σε επίπεδο σχολείου, αλλά κυρίως για το παράδειγμα που δίνει με τις συμπεριφορές που υιοθετεί.

Για την εκπαίδευση που παρέχει πέρα από τα γράμματα και τους αριθμούς. Ένας καλός δάσκαλος έχει θετική επιρροή πάνω στο παιδί, το καθοδηγεί να χτίσει και να σχηματίσει ένα χαρακτήρα που θα το βοηθήσει στο να πετύχει το καλύτερο δυνατό που μπορεί.

Ιδέες για δώρα για δάσκαλο

Ξέρει πως να επιβάλλεται και να πειθαρχεί χωρίς φωνές και αυστηρές τιμωρίες, γιατί εμπνέει τον σεβασμό. Ακόμα και για τα πιο άτακτα παιδάκια πρέπει να εφευρίσκει έξυπνους τρόπους για να τα επαναφέρει σε τάξη.

Η δουλειά του δασκάλου δεν είναι εύκολη. Γι’ αυτό και είναι καλό να δείχνουμε την εκτίμησή μας σε αυτούς τους ανθρώπους που κοπιάζουν τόσο πολύ για την μόρφωση και ψυχική υγεία των παιδιών μας. Ένας πολύ γλυκός τρόπος για να δώσουμε λίγη από την αυτή αγάπη πίσω είναι τα αναμνηστικά δωράκια. Πάμε να δούμε λοιπόν κάποιες ωραίες ιδέες ανάλογα με την τάξη που είναι το παιδάκι σας.

Παιδικός σταθμός
Ο παιδικός σταθμός είναι η πρώτη επαφή ενός παιδιού με τον δάσκαλο. Πρόκειται για μία ευαίσθητη ηλικία που τα παιδάκια χτίζουν τις βάσεις του χαρακτήρα τους. Έχουν ξεκινήσει να περπατάνε, να μιλάνε, να αντιλαμβάνονται περισσότερο την πραγματικότητά τους. Μαθαίνουν ένα σωρό καινούρια πράγματα για τον εαυτό τους και πειραματίζονται με μπογιές, χειροτεχνίες και κάθε είδους κατασκευές που μπορούν να φτιάξουν τα μικρά τους χεράκια. Τί πιο ταιριαστό λοιπόν από καρτούλες με ευχές στις οποίες μπορούν να ζωγραφίσουν ό,τι θέλουν και να συγκινήσουν κάθε δάσκαλο; Ή ένα ξύλινο καδράκι το οποίο μπορούν να βάψουν με μπογιές και να το μετατρέψουν σε ένα μοναδικό δώρο;
Νηπιαγωγείο
Εδώ το παιδάκι μας μεγαλώνει λιγάκι. Η εκπαίδευσή του συμπεριλαμβάνει περισσότερα πράγματα, πέρα από χειροτεχνίες και θεατρικά. Η αντίληψή του βελτιώνεται και μπορεί να προσφέρει κάτι πιο προσωποποιημένο στο δάσκαλό του, ή και κάτι πιο πρακτικό. Ένα ξύλινο κουτάκι ζωγραφισμένο από το ίδιο το παιδί, γεμισμένο με μολύβια, στυλό, σελιδοδείκτες, κάρτες, αυτοκόλλητα ή ακόμα και λουλουδάκια, αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή καθώς ο δάσκαλος μπορεί να χρησιμοποιήσει τα περιεχόμενα και μετά να κρατήσει το κουτάκι ως ένα υπέροχο αναμνηστικό.
Δημοτικό
Ένας καινούριος δρόμος ξεκινά και μαζί καινούριες προκλήσεις για το παιδί αλλά και για τον δάσκαλο. Το παιδί πλέον αναπτύσσει πιο έντονους συναισθηματικούς δεσμούς και αυτό μπορεί να το αναδείξει και μέσα από τα δωράκια του. Μία κούπα με ένα μήνυμα που εκφράζει την αγάπη του ή μία αναμνηστική φωτογραφία σίγουρα θα εκτιμηθεί από τον δάσκαλό του. Τον καφέ θα τον χρειαστεί σίγουρα άλλωστε! Ωραίες ιδέες αποτελούν επίσης τα πολύχρωμα μπαλόνια με συνθήματα πάνω, τα μπρελόκ αλλά και τα ξύλινα καδράκια με φωτογραφίες όλης της τάξης.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσο δύσκολη και υπεύθυνη δουλειά είναι αυτή του δασκάλου. Όλοι μας όταν νιώθουμε ότι εκτιμώνται οι προσπάθειές μας, αναπτερωνόμαστε, ενδυναμώνεται η ψυχολογία μας και μπορούμε να κάνουμε ακόμα καλύτερη δουλειά. Ας δείξουμε λοιπόν κι εμείς την ευγνωμοσύνη μας προς αυτούς τους ανθρώπους που κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να ευχαριστήσουν και εμάς και τα παιδιά μας!

Για περισσότερα, διαβάστε εδώ: Ιδέες για δώρα για τη Δασκάλα και τον Δάσκαλο

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Το απίστευτο πλάσμα που ήταν πάνω σε μια βάρκα

Εύβοια: Οι βάρκες βγήκαν στην στεριά στη Χαλκιδα – Τι συνέβη στη θάλασσα;

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  και στο Viber  για να μαθαίνετε τα νέα της Εύβοιας και της Χαλκίδας πρώτοι