Το μυστήριο με τα σπίτια στην Κάρυστο

μυστηριο, σπιτια, καρυστο

Πολλές σκέψεις έρχονται στο μυαλό σου για το πως δημιουργήθηκαν αυτά τα σπίτια που θα δείτε στις φωτογραφίες.

Εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν ειδικά μηχανήματα για να μεταφέρουν τεράστιες πέτρες. Και όμως για εκείνη την εποχή δημιουργήθηκαν γιγάντια σπίτια. Πρόκειται για σπίτια που κρύβουν ένα μυστήριο μιας και η κατασκευή και η ακριβής χρησιμότητα παραμένει άγνωστη. Αυτά τα σπίτια θα τα συναντήσει κανείς στην Κάρυστο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το πάχος του κάθε τοίχου είναι σχεδόν 1,5 μέτρο ενώ η είσοδος είναι κατασκευασμένη από γιγάντιες κολώνες. Παρά το τεράστιο μέγεθός τους οι τοίχοι και οι κολώνες στον χώρο έχουν καταφέρει να είναι αρμονικά δεμένες. Μυστήριο βέβαια παραμένει το πώς μπορεί να μετακινήθηκε η πλάκα πάνω από την είσοδο η οποία ζυγίζει 10 τόνους.

Και δεν είναι ένα αλλά 23. Μάλιστα έχουν δώσει και όνομα για αυτά τα σπίτια με μπόλικο μυστήριο.

Τα λένε δρακόσπιτα και θα τα βρείτε στην Κάρυστο. Σύμφωνα τώρα με τις παραδόσεις, λένε ότι τις πέτρες αυτές για τα σπίτια, τις μετέφεραν οι δράκοι. Μάλιστα τις κουβαλούσαν στην πλάτη τους. Σε αυτά τα σπίτια, τα δρακόσπιτα, έμεναν και πάντα κρύβονταν από τους ανθρώπους. Ένα μυστήριο που δεν θα απαντηθεί ποτέ.

Το μνημειακό μέγεθος των οικοδομικών λίθων και η περίτεχνα κατασκευασμένη, κατά το εκφορικό σύστημα, στέγη έκαναν τους κατοίκους της περιοχής να πιστέψουν ότι χτίστηκαν από «δράκους», ανθρωπόμορφους, δηλαδή γίγαντες με υπερφυσικές δυνάμεις.​

μυστηριο, σπιτια, καρυστο