Μηχανογραφικό 2022 πλατφόρμα: Μέχρι πότε μπορούμε να το κάνουμε;

Τι έπρεπε να κάνουν οι υποψήφιοι για να πάρουν κωδικούς για μηχανογραφικό

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων οι διαδικασίες για την υποβολή των φετινών Μηχανογραφικών Δελτίων έτους 2022 ξεκίνησαν την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022 με την προθεσμία υποβολής τους να λήγει την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022.

Οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2022 μπορούσαν να απευθύνονται στο Λύκειό τους (ΓΕΛ – ΕΠΑΛ) για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) ώστε να υποβάλλουν Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.) ή και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ).

Για παράδειγμα αν ήταν μαθητές του λυκείου Αλιβερίου έπρεπε να πάνε εκεί για να πάρουν τον κωδικό τους.

Οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2022 μπορούσαν να απευθύνονται στο Λύκειό τους
Οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2022 μπορούσαν να απευθύνονται στο Λύκειό τους- φωτογραφία αρχείου unsplash

Η διαδικασία για τον προσωπικό κωδικό των υποψηφίων των Πανελληνίων ήταν ενεργή μέχρι και την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 ώστε να υποβάλλουν το Μηχανογραφικό Δελτίο τους αργότερα.

Στις ίδιες ημερομηνίες μπορούσαν να απευθύνονται στο Λύκειο τους και οι φετινοί τελειόφοιτοι, που δεν έχουν υποβάλει αίτηση δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2022, προκειμένου να δημιουργήσουν κωδικό ασφαλείας (password) για την υποβολή του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου.

Όσοι υποψήφιοι δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν password, μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους, είτε τις προγραμματισμένες μέρες εφημερίας είτε στις 2 επιπλέον μέρες που θα λειτουργήσουν τα Λύκεια εντός Ιουλίου. Όσοι υποψήφιοι δεν θυμούνται το password που ήδη είχαν αποκτήσει στο σχολείο τους, μπορούν είτε να απευθύνονται στο Λύκειό τους τις προγραμματισμένες μέρες εφημερίας ή τις 2 επιπλέον μέρες που θα λειτουργήσουν τα Λύκεια εντός Ιουλίου, είτε εναλλακτικά και εφόσον είχαν δηλώσει προσωπικό mail (κατά την απόκτηση του password), να ορίσουν νέο password μέσα από την εφαρμογή του μηχανογραφικού δελτίου με την επιλογή «Υπενθύμιση κωδικού ασφαλείας», χωρίς να μεταβούν στη σχολική μονάδα.

Σημειώνεται ότι οι διαδικασίες για την υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου έτους 2022 θα ολοκληρωθούν περίπου στα μέσα Ιουλίου.

Συγκεκριμένα 134 πλέον είναι οι ειδικότητες που θα παρέχονται στα ΙΕΚ από το έτος κατάρτισης 2022-2023, αυξημένες κατά 31 σε σύγκριση με τις 103 ειδικότητες που λειτουργούν κατά το τρέχον έτος κατάρτισης 2021-2022.

Για την είσοδό σας στην εφαρμογή, θα χρησιμοποιήσετε τον 7-ψήφιο κωδικό της Σχολικής σας Μονάδας, καθώς και τον κωδικό ασφαλείας της προηγούμενης σχολικής χρονιάς.

Σε περίπτωση απώλειας του κωδικού ασφαλείας σας, θα πρέπει ο Διευθυντής της Σχολικής Μονάδας να αποστείλει ηλεκτρονικό αίτημα για επανέκδοση του κωδικού στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]. Αμέσως μετά την επιτυχή είσοδό σας, μπορείτε να τροποποιήσετε τον κωδικό ασφαλείας της σχολικής σας μονάδας μέσω της επιλογής «Αλλαγή Κωδικού Ασφαλείας».

Επισημαίνεται ότι εμφανίζονται σε μια λίστα όλοι οι τελειόφοιτοι του σχολείου σας, καθώς και όσοι απόφοιτοι υπέβαλαν αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Δεν εμφανίζονται οι υποψήφιοι με την κατηγορία 10% που μπορούν εύκολα να προστεθούν εφόσον προσέλθουν για απόκτηση κωδικού ασφαλείας, όπως περιγράφεται στις οδηγίες χρήσης.