Πότε πίνεται ο μεγάλος αγιασμός
Ο Μεγάλος Αγιασμός στη χώρα μας έχει και την έννοια του καθαρμού, του εξαγνισμού των ανθρώπων.
Αγιασμός λέγεται η ωραία εκείνη ακολουθία κατά την οποία με την επίκληση του Αγίου Πνεύματος κατά την διάρκεια της αναγνώσεως της σχετικής ευχής αγιάζεται το νερό.
Κάθε χρόνο γιορτάζονται τα Θεοφάνεια που είναι η μεγάλη γιορτή του Χριστιανισμού, σε ανάμνηση της βάπτισης του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο.
Ο Μεγάλος Αγιασμός προτείνεται από τους πνευματικούς σε κάποιες περιπτώσεις, όπου ο εξομολογούμενος έχει πέσει σε κάποιο αμάρτημα και δεν έχει ευλογία να κοινωνήσει. Του προτείνει να νηστέψει και να πιει αγιασμό.
Ο Αγιασμός δεν αντικαθιστά την Θεία Κοινωνία, η οποία είναι το υπέρτατο δώρο του Θεού στον άνθρωπο.
Σύμφωνα με τους Πατέρες της Εκκλησίας για να πιούμε τον Μεγάλο Αγιασμό απαιτείται μονάχα να μην έχουμε φάει ή πιεί από τις 12.00 τα μεσάνυχτα μέχρι εκείνη την ώρα. Τον μεγάλο αγιασμό τον πίνουμε ανήμερα των Θεοφανείων.
Λουκέτα στην Το ελληνικό «Μπαλί» είναι στην Εύβοια – Και κανείς δεν μιλάει γι’ αυτό!
Εύβοια: Το αθώο κόλπο που διώχνει τους ληστές – Το κάνεις σε 5 δευτερόλεπτα!
Έτρωγαν φράουλες κάθε μέρα στην Εύβοια – Δες τι συνέβη στο σώμα τους!
Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.
Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.