Που εντοπίζονται τα κρούσματα κορονοϊού στην Εύβοια σήμερα;

Που βρίσκονται τα κρούσματα στην Εύβοια;

Διψήφιος ο αριθμός κρουσμάτων και συγκεκριμένα 10, είχε αυτό το 24ωρο η Εύβοια. Στη Χαλκίδα είναι τα τρία από αυτά, άλλα τρία στα Ψαχνά, δύο είναι στο Αλιβέρι και από ένα σε Ιστιαία και Ριτσώνα.

Την ίδια ώρα οι μεταλλάξεις στην πανδημία του κορονοϊού συνεχίζουν να προβληματίζουν στην Ελλάδα, με την ινδική να έρχεται να προστεθεί σε αυτές της βρετανικής, την βραζιλιάνικης και της νοτιοαφρικανικής.

Ηδη έχουν εντοπιστεί στην χώρα δύο περιπτώσεις ινδικής μετάλλαξης, το ένα στην Πάτρα την περασμένη τετάρτη και το δεύτερο στην Αθήνα.

Το στέλεχος Β.1.617 όπως αναφέρεται η ινδική μετάλλαξη, χαρακτηρίζεται από μια σειρά μεταλλάξεων στο γονίδιο της ακίδας (Spike) του ιού, μεταξύ των οποίων το συνδυασμό E484Q και L452R. Ωστόσο το στέλεχος που ανιχνεύθηκε στη χώρα μας δεν φέρει τη μετάλλαξη Ε484Q, η οποία χαρακτηρίζεται ως μετάλλαξη διαφυγής του ανοσοποιητικού συστήματος. Τα μέχρι στιγμής δεδομένα από τη φυλογενετική ανάλυση, υποδηλώνουν ότι το στέλεχος Β.1.617 που ανιχνεύθηκε χωρίς τη μετάλλαξη Ε484Q έχει προέλευση από τις Η.Π.Α. και συγκεκριμένα την πολιτεία της Καλιφόρνια.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-indiki-metallaxi-ti-lene-oi-eidikoi

Εύβοια νέα σήμερα

Ποιοι οικοπεδούχοι στην Εύβοια θα πληρώσουν πρόστιμα;

Τα 2 φουλ παράξενα της Εύβοιας που όλο το internet γελά

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  και στο Viber  για να μαθαίνετε τα νέα της Εύβοιας και της Χαλκίδας πρώτοι