Δείτε έναν κούκλο στη Χαλκίδα

Τράβηξε όλα τα βλέμματα και όλοι τον κοιτούσαν με θαυμασμό στη Χαλκίδα

Ένας κούκλος που έκανε την εμφάνιση του στην Εύβοια. Πάντως δεν έχουν πάρει τα μυαλά του αέρα μιας και συνέχισε ήρεμα να απολαμβάνει την βόλτα του. Ούτως ή άλλως τα τελευταία χρόνια έχει συνηθίσει στο να δέχεται τα κομπλιμέντα.

Είναι συμπαθητικός και έχει λευκό χρωματάκι. Η μυτούλα του είναι κόκκινη και αυτό το κάνει ακόμα πιο γλυκό. Εκεί που έκανε την βόλτα του, τον θαύμασαν. Ήταν στη Χαλκίδα στο πάρκο του λαού. Όσοι έκαναν τον περίπατο τους τις απογευματινές ώρες, είμαστε σίγουροι ότι τον πέτυχαν κάπου να κολυμπά στα νερά των πηγών.

Ο κούκλος στην Εύβοια και η γρηγοράδα του

Θα πρέπει να σου πούμε και λίγα λόγια για την ζωή του. Δεν του αρέσει το ίδιο μέρος και επιλέγει να μεταναστεύει. Δεν μεταναστεύει περπατώντας αλλά πετώντας και μάλιστα πολύ ψηλά. Είναι πολύ γρήγορος και αν τον συγκρίνεις με άλλα πουλιά, υπερέχει στην γρηγοράδα.

Κανένα άλλο πουλί, να είστε σίγουροι δεν φτάνει την ταχύτητα με την οποία κινείται είτε στο νερό είτε σtον αέρα. Όσον αφορά το φαγητό, του αρέσει να τρώει υδρόβια φυτά. Δεν χρειάζεται να ψάξει πολύ για να τα βρει μιας και έρχονται μπροστά του όταν τσαλαβουτά στα ρηχά νερά.

Ένας κούκλος στη Χαλκίδα
Ένας κούκλος στη Χαλκίδα

Ένα συνήθειο που κάνει είτε κολυμπά είτε στέκεται είναι να διπλώνει το ένα πόδι πίσω στην πλάτη. Δεν είναι υπέροχος μόνο να τον βλέπεις αλλά και να τον ακούς. Μαθαίνουμε ότι παράγει μια ποικιλία φωνών.

Παρόλο που είναι κούκλος, θα πρέπει να ξέρεις ότι δεν το έχει πάρει πάνω του αλλά είναι και πολύ κοινωνικός. Βέβαια στην περίοδο της αναπαραγωγής απομονώνεται. Όσον αφορά το ταίρι του, μάθαμε πως πριν χρόνια είχε παρέα μέχρι που πέταξε και χάθηκε. Ωραίες ιστορίες αγάπης για όλους. Πως θα σας φαίνονταν το γεγονός αυτή η ιστορία αγάπης να ήταν μόνο για άντρες ή γυναίκες;

Και όμως πριν πολλά χρόνια στην ΕΡΤ υπήρχε πρόγραμμα μόνο για γυναίκες. Δες σας λέμε ψέμματα, δείτε το βίντεο: