Εξαπλώνεται ο κορωνοϊός έξω από τη Χαλκίδα! Δείτε τον χάρτη της διασποράς

Εκτός πρωτεύουσας φεύγει ο κορωνοϊός σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Χαμόγελα αισιοδοξίας εμφανίστηκαν σήμερα Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου μιας και η Εύβοια έπεσε αισθητά στους νέους νοσούντες με κορωνοϊό. Μόνο 35 νέα κρούσματα εμφανίστηκαν στον νομό μας και είναι αισθητά μειωμένος ο αριθμός.

Από τις 35 συνολικά νέες μολύνσεις, η Χαλκίδα έχει μόνο έξι κρούσματα. Ανάμεσα στους νοσούντες είναι και ένα βρέφος. Ευχή όλων μας είναι να γίνουν καλά στην υγεία τους.

Μείωση αρκετή παρατηρήσαμε και στην Νέα Αρτάκη. Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε συνηθίσει να ακούμε ανεβασμένο αριθμό κρουσμάτων. Ευτυχώς κόπασαν και στην Νέα Αρτάκη. Τα rapid test συνεχίζονται κανονικά στην περιοχή. Πρόσφατα είχε βρεθεί και η τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στην περιοχή. Εκεί είχε παρουσιάσει απευθείας την διαδικασία των rapid test.

Δείτε το βίντεο

https://youtu.be/dA5XPjvEG38
Η τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Αυτιά

Αυξημένα κρούσματα σε Ερέτρια!

Κρούσματα αυξημένα είχαμε στην περιοχή του Βασιλικού όπου είχαμε τρία νέα κρούσματα. Στα Ψαχνά θετικοί βρέθηκαν στον ιό 4 άτομα, όπως στην Κάρυστο, και στην Κύμη, ενώ στο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας εντοπίστηκε ένα κρούσμα.

Στην Ερέτρια αυξήθηκαν απότομα τα κρούσματα και έφτασαν τα 8 άτομα ενώ σταθερά είναι το Αλιβέρι με θετικά στον ιό 3 άτομα.

Κορονοϊός: Αυτό είναι συνήθως το πρώτο-πρώτο σύμπτωμα!

Αν και ο κορωνοϊός μπορεί να εκδηλωθεί με πολλούς τρόπους, μια μελέτη στα τέλη του 2020, αποκάλυψε ποιο είναι το πιο κοινό πρώτο σημάδι της COVID-19.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι ο κορονοϊός προκαλεί συνήθως κόπωση στα αρχικά στάδια και διαπίστωσε ότι το 82% των ατόμων που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό παρουσίασαν κόπωση ως πρώιμο σύμπτωμα. Το δεύτερο πιο συχνό σύμπτωμα που αναφέρθηκε ήταν ο πονοκέφαλος.

Ένα άλλο κοινό σύμπτωμα, όπως διαβάζουμε στο iatropedia.gr, και πρέπει να γνωρίζετε είναι ο πυρετός. Η μελέτη διαπίστωσε ότι το 40% των ατόμων με κορονοϊό ανέφεραν ότι ανέβασαν πυρετό μέσα στις πρώτες επτά ημέρες από την στιγμή που θεωρούν ότι μολύνθηκαν.

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές της μελέτης επικεντρώθηκε στο πώς τα συμπτώματα τείνουν να εκδηλώνονται διαφορετικά σε διάφορες ηλικιακές ομάδες.

Για παράδειγμα, ο πονοκέφαλος, η απώλεια όσφρησης, ο επίμονος βήχας και ο πονόλαιμος αναφέρονται συχνότερα από ενήλικες (18-65 ετών) παρά από ηλικιωμένους ή παιδιά.

Υπάρχουν πέντε συμπτώματα κορονοϊού που θα πρέπει να σας χτυπήσουν καμπανάκι, ή ακόμα και να πάτε αμέσως σε ένα νοσοκομείο. Αυτά είναι:

-Δυσκολία στην αναπνοή
-Επίμονος πόνος ή πίεση στο στήθος
-Ξαφνική σύγχυση
-Αδυναμία να ξυπνήσετε ή να μείνετε ξύπνιοι
-Χείλη ή πρόσωπο με μπλε απόχρωση