Κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών 2024: Πότε ξεκινά η αντιπυρική περίοδος;

Πότε

Μέχρι πότε είναι το κάψιμο κλαδιών 2024 – Πότε αρχίζει η αντιπυρική περίοδος

Πότε επιτρέπεται το κάψιμο κλαδιών το 2024; Οι ημερομηνίες ποτέ δεν είναι σταθερές και πάντα μεταβάλλονται.

Κάθε χρόνο, πριν από την άφιξη του καλοκαιριού, η περίοδος αντιπυρικής προστασίας τίθεται σε ισχύ, ταυτόχρονα με την απαγόρευση της καύσης ξερών χόρτων ή κλαδιών.

Ποια είναι η ημερομηνία που ισχύει αυτός ο περιορισμός στο πότε καίμε κλαδιά;

Κάθε χρόνο, πριν από το καλοκαίρι, ξεκινά η αντιπυρική περίοδος που είναι διαφορετική από το κάψιμο ξερών χόρτων και των κλαδιών. Δείτε ποια είναι η διαφορά και ποια χρονική περίοδος ισχύουν.

Σκοπός της αντιπυρικής περιόδου είναι να ενταθεί η προσοχή και η προσπάθεια όλων για την προστασία των δασών.

Το δάσος αποτελεί φυσική κληρονομιά, αστείρευτη φυσική πηγή ζωής και έμπνευσης, που ταυτίζεται με την ύπαρξη, την πορεία και την πρόοδο μας, στο πέρασμα των αιώνων και πρέπει να το σώσουμε απαγορεύοντας έτσι το κάψιμο ξερών χόρτων.

Μέχρι πότε είναι το κάψιμο κλαδιών 2024;

Από την 1η Μαΐου κάθε έτους ξεκινάει η αντιπυρική περίοδος που διαρκεί 6 μήνες, ως την 31η Οκτωβρίου.

Η αντιπυρική περίοδος το 2024 θα ξεκινήσει από την Πρωτομαγιά και θα σταματήσει την 31 Οκτωβρίου 2024.

Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται το κάψιμο κλαδιών ή ξερών χόρτων δηλαδή άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο και η καύση των αγρών καθόλη τη διάρκεια της Αντιπυρικής Περιόδου (σ.σ. Μάιος – Οκτώβριος).

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι άλλο είναι η αντιπυρική περίοδος και άλλο η απαγόρευση για το κάψιμο κλαδιών.

Το κάψιμο κλαδιών είναι διαφορετικό από νομό σε νομό και καλό είναι να υπάρχει κάποια επικοινωνία με την πυροσβεστική υπηρεσία για να υπάρχει αυτή η ενημέρωση.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου το κάψιμο ξερών χόρτων μπορεί να απαγορευθεί και έναν μήνα νωρίτερα από τις αρχές της αντιπυρικής περιόδου.

Πάντα θα πρέπει να επικοινωνείτε με την πυροσβεστική υπηρεσία στην περιοχή που μένετε και να τους κάνετε την ερώτηση και να σας δίνει έγκριση για να κάνετε το κάψιμο ξερών χόρτων ή κλαδιών.