Καταδίκη της αιφνιδιαστικής απόφασης για εκ νέου λειτουργική υποβάθμιση των Δημοτικών Σχολείων Προκοπίου Διρφύων και Κηρίνθου

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων Προκοπίου Διρφύων και Κηρίνθου Ευβοίας εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια και την οργή μας απέναντι στην αιφνιδιαστική ενέργεια των αρμοδίων να προχωρήσουν σε νέα λειτουργική υποβάθμιση των σχολείων μας, λίγες μόνο ώρες μετά τις πανηγυρικές ανακοινώσεις τους ότι τα σχολεία μας θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως εξαθέσια στη πράξη.

Παρά τον στόχο που πετύχαμε με τις επανειλημμένες κινητοποιήσεις μας και την απόφαση των αρμόδιων φορέων για την λειτουργική αναβάθμιση των σχολείων μας, η σημερινή εξέλιξη αποτελεί πλήγμα για την τοπική μας κοινωνία και τους μαθητές μας. Είναι ανεπίτρεπτο τα σχολεία μας να αντιμετωπίζονται με τέτοια απαξίωση και προχειρότητα, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές ανάγκες των μαθητών και των οικογενειών τους.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις δεσμεύσεις που είχαν αναλάβει αλλά και την προ λίγων ημερών απόφαση των ιδίων για λειτουργική αναβάθμιση των σχολείων. Υπονομεύει ευθέως το δικαίωμα των παιδιών μας σε ποιοτική και πλήρη εκπαίδευση με σοβαρές συνέπειες τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και στην κοινωνική συνοχή. Η τακτική τους το λιγότερο που μπορεί να χαρακτηριστεί είναι ως εμπαιγμός.

Ας σταματήσουν να νομίζουν ότι μας κοροϊδεύουν και να κρύβονται πίσω από αστείες δικαιολογίες (ότι κατόπιν της απόφασής τους «ανοίγει η όρεξη» και σε άλλα σχολεία και άρα την ανακαλούμε) ενώ στη πράξη στηρίζουν την υπονόμευση και υποβάθμιση των σχολείων μας.

Καλούμε τους αρμόδιους φορείς να ανακαλέσουν άμεσα την απόφαση αυτή και να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων μας.

Η υποβάθμιση της εκπαίδευσης δεν μπορεί να είναι λύση σε κανένα πρόβλημα και δεν θα το αποδεχτούμε.

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των παιδιών μας και να διεκδικούμε τη διασφάλιση του μέλλοντός τους. Για τον λόγο αυτό θα προβούμε άμεσα σε νέες κινητοποιήσεις, με διάφορες μορφές έως και κλείσιμο της υψηλής Γέφυρας Χαλκίδας σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμ Δημοτικών Σχκαι ΝηπΠροκοπίουΔιρφύωνΚηρίνθου Εύβοια

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Δεν το είχαν ξαναδεί αυτό που περπατούσε στην παραλία.

Εύβοια: Βάζουν σε τσουβάλια τους θησαυρούς

Πανικός στην παραλία της Χαλκίδας – Άνδρας απειλούσε να μαχαιρώσει περαστικούς

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ.

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.