Εύβοια: Την είδαν να κολυμπά μέσα στο λιμάνι!

Είναι από τις φορές που πραγματικά καμαρώνουμε την φύση και μένουμε με τον στόμα ανοιχτό.

Αυτή την φορά δεν εξαφανίστηκε η θάλασσα στη Χαλκίδα αλλά εμφανίστηκε κάτι το συναρπαστικό. Αυτό το υπέροχο πλάσμα, το είδαμε να κολυμπά στην Κάρυστο. Μπροστά στα μάτια αρκετών κατοίκων της Καρύστου εμφανίστηκε μία επισκέπτρια. Μία απρόσμενη επισκέπτρια που πραγματικά ήταν κούκλα και έπαιζε με το νερό μπροστά σε αρκετό κόσμο.

Η Κάρυστος είναι μια καταπληκτική παραθαλάσσια πόλη και λιμάνι στη Νότια Εύβοια. Αποτελεί την έδρα του ομώνυμου δήμου, ενώ υπήρξε πρωτεύουσα της ομώνυμης τέως επαρχίας. Το 1951 αριθμούσε 3.118 κατοίκους, ενώ ο πληθυσμός της κατά την απογραφή του 2011 ανερχόταν σε 5.112 κατοίκους.

Χάρη στο συνδυασμό βουνού και θάλασσας η Κάρυστος σήμερα έχει καταστεί τουριστικό κέντρο με ζωηρή κίνηση ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Πολύ κοντά στη πόλη και σε υψόμετρο 1.400 μ. στο όρος Όχη ανεγέρθηκε ορειβατικό καταφύγιο από τη δεκαετία του 1960.

Όπως θα δείτε στην παρακάτω φωτογραφία, κάτοικοι της Καρύστου, είδαν μια φώκια να κολυμπά δίπλα στην ακτή. Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουν φώκιες κοντά στις ακτές.

Οι φώκιες όπως βλέπετε και στην φωτογραφία, καταλαβαίνετε ότι δεν έχουν εξωτερικά αφτιά. Δεν μπορούν επίσης να κατευθύνουν τα πίσω πτερύγιά τους προς τα εμπρός, κάτω από το σώμα τους και το τρίχωμά τους αποτελείται κυρίως από μεγάλες τρίχες. Ένα υπέροχο πλάσμα που σπάνια βλέπουμε στην Εύβοια.

Η ταξινόμηση των ζώων που ανήκουν στις γνήσιες φώκιες, συμπίπτει σχεδόν με τη φυσική τους διαίρεση σε φώκιες του βορείου και του νοτίου ημισφαιρίου.

Μια φώκια στην όμορφη Κάρυστο. (Πηγή φωτογραφίας: Δημήτρης Βερούχης)

Φώκια έμαθε να τραγουδά τη μελωδία του «Star Wars» και έγινε viral

Με αφορμή την φώκια στην Εύβοια, να σας πούμε ότι αυτό το είδος είναι και ναζιάρικο και πολύ έξυπνο. Θα ταξιδέψουμε, κάποια χιλιόμετρα και θα πάμε στην Σκωτία.

Επιστήμονες, όπως διαβάζουμε στο iefimerida.gr, ανακάλυψαν ότι συγκεκριμένο είδος φώκιας μπορεί να μιμηθεί την ανθρώπινη ομιλία, αλλά και τραγούδια, δημιουργώντας ήχους όπως ο άνθρωπος!

Επιστήμονες του πανεπιστημίου St Antrews στη Σκωτία παρακολουθούν τρεις φώκιες από τη γέννησή τους και τους παίζουν συγκεκριμένους ήχους για να τους μιμηθούν, λαμβάνοντας ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Πρωταγωνίστρια αυτής της διαδικασίας όμως ήταν η Ζόλα.

Η συγκεκριμένη φώκια κατάφερε να αντιγράψει έως και 10 νότες σε μελωδίες όπως η μουσική του «Star Wars» αλλά και το παιδικό τραγούδι «Twinkle Twinkle Little Star» σύμφωνα με τη μελέτη. Οι επιστήμονες έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο για να αποδείξουν τα συμπεράσματά τους και βέβαια έγινε viral.