Παραλία Καλάμι: Μια κρυμμένη παραδεισένια παραλία στην Εύβοια

Παραλία Καλάμι

Υπάρχουν και μέρη στην Εύβοια που σε περιμένουν για κοντινές εξορμήσεις

Παραλίες που σε καλούν να τις γευτείς από το πρωί μέχρι να πέσει ο ήλιος. Να απλωθείς στις αμμουδιές τους και να νιώσεις στα ρουθούνια σου την αλμύρα της θάλασσας.

Φανταστείτε να περπατάτε ξυπόλητοι στην απαλή άμμο, με τον ήχο των κυμάτων να σας ηρεμεί και την απαλή αύρα να σας δροσίζει. Η παραλία είναι ιδανική για χαλάρωση, ηλιοθεραπεία, και αναζωογονητικές βουτιές στα καθαρά νερά.

Πολλοί ρωτούν που βρίσκεται αυτή η παραλία. Είναι στην Νότια Εύβοια κοντά στο χωριό Οκτωνιά.

Το Καλάμι είναι ένας κρυμμένος παράδεισος και αγαπημένος προορισμός για άτομα κάθε ηλικίας.

Στη σκιά των βράχων, μπορείτε να απολαύσετε ένα δροσερό χυμό φρούτων, ενώ διαβάζετε το αγαπημένο σας βιβλίο ή απλά απολαμβάνετε την υπέροχη θέα.

Έχουμε ξεχάσει να ξεκουραζόμαστε ακόμα και στις διακοπές. Και όμως η ξεκούραση είναι αυτό που πρέπει να υιοθετήσουμε μιας και θα μας κάνει να γεμίσουμε από ενέργεια για να αντιμετωπίσουμε τον χειμώνα που θα έρθει.

Φέτος όμως το έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

Μας είναι απαραίτητο για την ψυχική ισορροπία. Το έχουμε ανάγκη να μεταφερθούμε σε μια υπέροχη παραλία, να σουλατσάρουμε στην απέραντη αμμουδιά, να χαρούμε τον ήλιο και τα νερά του Αιγαίου.

Οι διακοπές είναι η περίοδος που πρέπει να επιτρέψουμε στον οργανισμό μας την ηρεμία, να ζήσουμε και να απολαύσουμε τη στιγμή.

Να ξεχάσουμε κινητά τηλέφωνα και ρολόγια.

Ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα στην παραλία Καλάμι που βλέπετε παραπάνω έχει οφέλη για την υγεία μας. Θα ηρεμήσει τον εγκέφαλο, που αργότερα θα δώσει πολλά “συν” στην καλύτερη λειτουργία της μνήμης και των αντανακλαστικών.

Παραλία Καλάμι
Αυτός ο μικρός παράδεισος κρύβει στιγμές χαλάρωσης και περιπέτειας. credits: Στέλιος Φωτιάς

Ένα τέτοιο μέρος, μία τέτοια παραλία που λούζεται από το Αιγαίο και που οι ντόπιοι τη λατρεύουν και την προτιμούν εδώ και χρόνια. Μάλλον ήρθε ο καιρός να τη λατρέψει και η υπόλοιπη Εύβοια και όχι μόνο.

Είναι ένας μοναδικός προορισμός στην Νότια Εύβοια. Στην παραλία Καλάμι δεν θα βρείτε μικρά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ψαροταβέρνες αλλά θα βρείτε την χαμένη γαλήνη που λείπει τόσα χρόνια.

Ένας κρυμμένος παράδεισος και αγαπημένος προορισμός για άτομα κάθε ηλικίας
Είστε έτοιμοι για την επόμενη σας απόδραση;

Πως θα πάτε στην παραλία Καλάμι

Από την Χαλκίδα κατευθύνεστε προς Νότια Εύβοια Εύβοια, και συνεχίζετε μέχρι το Αυλωνάρι. Από εκεί ακολουθείτε την σήμανση για Οκτωνιά.

Παραλία Καλάμι
Είστε έτοιμοι για την επόμενη σας απόδραση; credits: Στέλιος Φωτιάς

Ακολουθείτε αυτή την διαδρομή μέχρι το χωριό.

Εκεί θα ρωτήσετε για το πως θα πάτε. Θα χρειαστεί να περπατήσετε για λίγα μέτρα αλλά το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει. Άλλωστε αν ήταν προσβάσιμη, δεν θα ήταν παράδεισος.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Είσαι τυχερός αν ζήσεις αυτή την στιγμή

Εύβοια: Έπαθε πλάκα με αυτό που είδε στον δρόμο

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.