Κακοκαιρία Μήδεια: Καταφθάνει «αγριεμένη» – Πού θα χιονίσει και πότε

Έρχεται τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία «Μήδεια» στην Εύβοια!

Ο καιρός στην Εύβοια θα χαλάσει απότομα και αρκετά. Πότε περιμένουμε χιόνια στην Εύβοια. Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Ο καιρός στην Εύβοια αλλάζει «πρόσωπο» και από τις αλκυονίδες ημέρες που ζήσαμε το τελευταίο διάστημα δίνουν την θέση τους σε μια…βαρυχειμωνιά που δεν έχουμε ξαναδεί σύμφωνα με τους μετεωρολόγους. Ένα μεγάλο ψύχος που όπως λένε, θα έρθει και στην Εύβοια. Το κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τη χώρα ονομάστηκε «Μήδεια» και θα είναι αρκετά μεγάλο.

Πότε θα χαλάσει απότομα ο καιρός στην Εύβοια;

Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, 13.02.2021 κι από τα βορειοδυτικά θα ξεκινήσει η πρώτη φάση της «Μήδειας» με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις. Αυτό το κύμα, σιγά σιγά θα κατηφορίσει προς στην Εύβοια.

Την Κυριακή, τα χιόνια θα σκεπάσουν σε όλα τα τμήματα της χώρας και θα έρθουν στην Στερεά Ελλάδα.

Η Χαλκίδα οχυρώνεται στα χιόνια

Ως κέντρο των επιχειρήσεων αντιμετώπισης θα τεθεί γραφείο στο Εργοτάξιο του Δήμου Χαλκιδέων στη Νέα Λάμψακο, από την Κυριακή το πρωί μέχρι και το πέρας της κακοκαιρίας.

Παράλληλα θα υπάρχουν τηλεφωνικές γραμμές 24ωρης επικοινωνίας για τον συντονισμό των Υπηρεσιών αλλά και για τους πολίτες.

Τέλος, θα υπάρχουν θερμαινόμενες αίθουσες στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ. που βρίσκονται στην περιοχή Καμάρες, κοντά στο Γηροκομείο και είναι διαθέσιμες για φιλοξενία.

Δείτε ένα απόσπασμα από την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά για την κακοκαιρία στην Εύβοια.

https://youtu.be/XOkXF7904sk
Ο Γιώργος Κουτσελίνης έδωσε την δικιά του ανταπόκριση για τον κορωνοϊό και την κακοκαιρία.

Η Στενή ετοιμάζεται για τα χιόνια

Έκκληση κάνει ο πρόεδρος της κοινότητας Στενής Γρηγόρης Παπαγεωργίου, ενόψη της ερχόμενης κακοκαιρίας για τον καλύτερο εκχιονισμό της Στενής καλό θα ήταν να μετακινηθούν όλα τα οχήματα από τα στενά και τις πλατείες, εσωτερικά του χωριού προς στον κεντρικό δρόμο και τον παράλληλο αυτού.

Το δε παρκάρισμα να γίνετε από την απέναντι πλευρά του ποταμού έτσι ώστε να διευκολύνεται ως προς τους χειριστές η ρίψη χιονιού στο ποτάμι.

Κατά τις ημέρες ή ώρες ψύχους αν αφήνουμε την εξωτερική βρύση μισάνοιχτη αποφεύγουμε το σπάσιμο των υδραυλικών εγκαταστάσεων. Τα σπίτια που δεν κατοικούνται αυτές τις ημέρες εκτός από την βρύση καλό θα ήταν στην εγκατάσταση θέρμανσης να τοποθετούσαν το όργανο του κυκλοφορητή στους 2 με 3 βαθμούς κελσίου έτσι ώστε να κυκλοφορήσει το νερό εντός της εγκατάστασης διότι το στάσιμο νερό είναι αυτό που παγώνει και μπορεί να κοστίσει αρκετά.

Και καταλήγει η ανακοίνωση με την προτροπή να φροντίσουμε τώρα με μια ζεστή αγκαλιά και τα αδέσποτα ζωάκια του χωριού που σίγουρα θα το έχουν ανάγκη.

Ποια ήταν η Μήδεια από την Ελληνική μυθολογία;

Στην ελληνική μυθολογία, η Μήδεια ήταν η κόρη του βασιλιά της Κολχίδας Αιήτη. Της άρεσε η μαγεία και για αυτό την είχε βοηθήσει η θεία της η Κίρκη που ήταν γνωστή μάγισσα εκείνης της εποχής.

Όταν ο Ιάσονας, αρχηγός της Αργοναυτικής εκστρατείας, έφτασε στην Κολχίδα, η Μήδεια τον ερωτεύτηκε. Ήταν τόσος μεγάλος ο έρωτας της που χρησιμοποίησε όλες τις μαγικές της δυνάμεις για να πάρει ο ήρωας το Χρυσόμαλλο δέρας.

Αυτό εξόργισε τον πατέρα της, τον βασιλιά της Αιήτης που τους καταδίωξε. Για να καθυστερήσει τον πατέρα της, τεμάχισε τον αδελφό της, Άψυρτο, και σκόρπισε στη θάλασσα τα μέλη του. Ο πατέρας τότε εγκατέλειψε την καταδίωξη και επιδόθηκε στην περισυλλογή των μελών του σφαγμένου παιδιού του.

Στην Ιωλκό αργότερα, ο Ιάσονας την παρακάλεσε να εκδικηθεί τον Πελία, φονιά του πατέρα και του αδελφού του κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του.

Η Μήδεια τότε έπεισε τις κόρες του Πελία να τεμαχίσουν το σώμα του πατέρα τους και να το βράσουν, γιατί έτσι δήθεν θα κατόρθωναν να τον κάνουν πάλι νέο.

Μετά την καταδίωξη τους από το γιο του Πελία, Άκαστο, κατέφυγαν στην Κόρινθο, όπου έζησαν για ένα διάστημα ευτυχισμένοι, μέχρις ότου ο Ιάσονας εγκατέλειψε τη Μήδεια γιατί ερωτεύτηκε μια άλλη γυναίκα.

Η Μήδεια και πάλι χρησιμοποίησε τα μαγικά της φίλτρα για να εκδικηθεί την αντίζηλη της. Της έστειλε δηλητηριασμένο χιτώνα σαν δώρο για το γάμο της, ο οποίος έβγαζε φλόγες και την έκαψε.

Η εκδίκησή της όμως δε σταμάτησε εδώ αλλά σκότωσε και τα δύο της παιδιά Φέρητα και Μέρμερο, που είχε αποκτήσει με τον Ιάσονα.

Μετά ανέβηκε μετά σε ένα άρμα, έφτασε στην Αθήνα, όπου ενώθηκε με τον Αιγέα και απέκτησε το Μήδο.

Προς το τέλος της ζωής της κατέβηκε στα Ηλύσια Πεδία, όπου και έγινε σύζυγος του Αχιλλέα, παραμένοντας αθάνατη.