Ηρώδης: Πότε πέθανε;

Τι και πότε

Ποια χρονολογία πέθανε ο Ηρώδης και ποια τελικά ήταν τα αίτια

Πότε και πως πέθανε ο Ηρώδης;

Ο Ηρώδης Α’, ήταν γνωστός ως Ηρώδης ο Μέγας.

Κυβέρνησε ως Βασιλιάς της Ιουδαίας από το 37 π.Χ. έως το έτος της Γέννησης του Ιησού Χριστού. Η άνοδός του στον θρόνο σηματοδοτεί την έναρξη της Ηρωδιανής Δυναστείας.

Παρόλο που στην πλειονότητα των περιπτώσεων αρχαίων προσωπικοτήτων δεν έχουμε γνώση για τον τρόπο θανάτου τους, ο Ιώσιππος μας παρέχει πληροφορίες για τον θάνατο του Ηρώδη.

Αναφερόμενος σε παλαιότερους ιστορικούς και ζώντας μερικές δεκαετίες μετά τον Ηρώδη, ο Ιώσιππος περιγράφει τα συμπτώματα και την αιτία θανάτου του.

Ο Ηρώδης υπέφερε από πυρετό, ενώ η φαγούρα σε όλο το σώμα του ήταν ανυπόφορη. Επιπλέον, αντιμετώπιζε συνεχείς πόνους στα έντερα, όγκους στα πόδια, ερεθισμό στην κοιλιακή χώρα και γάγγραινα στους όρχεις.

Εμφάνιζε επίσης σπασμούς, άσθμα και άσχημη αναπνοή. Ο Ηρώδης ο Μέγας βασίλευσε από το 37 π.Χ. έως το 4 π.Χ., όταν και πέθανε στο παλάτι του στην Ιεριχώ.

Ο Χριστός, σύμφωνα με την παράδοση, γεννήθηκε λίγο πριν από τον θάνατο του Ηρώδη, καθώς οι Μάγοι επισκέφθηκαν τον Ηρώδη στα Ιεροσόλυμα πριν από την τελική του αναχώρηση για την Ιεριχώ, όταν ήταν ήδη σοβαρά άρρωστος.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Σάστισε με αυτό που βρήκε στο χωράφι!

Εύβοια: Αυτό το παράθυρο έχει προβληματίσει αρκετούς

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.