Κύμη: Το άγνωστο νησί που κατοικείται από γλάρους!

αγνωστο νησι, κυμη

Υπάρχουν μερικά Ελληνικά νησιά που αξίζει να τα προσέξεις λόγω της απέραντης ομορφιάς τους και του μοναδικού τους στυλ. Δεν είναι λίγα εκείνα τα νησιά, που απλά τα βλέπεις και απολαμβάνεις την ομορφιά τους όπως και αυτό το νησί κοντά στην Κύμη.

Πριν πολλά χρόνια έμεναν κάποιοι άνθρωποι στο νησί που θα δείτε παρακάτω στη φωτογραφία. Δείγμα της ανθρώπινης ύπαρξης, ο φάρος που βρίσκεται εκεί για πάνω από 100 χρόνια.

Για τους επισκέπτες είναι ένα άγνωστο νησί. Μόνη παρουσία, τώρα πια στο ερημονήσι οι μόνιμοι κάτοικοι του, οι γλάροι και οι κορμοράνοι κατά εκατοντάδες. Η πρόσβαση στον φάρο γίνεται με σκάφος από την Κύμη.

Ο φάρος στο νησί δίπλα στην Κύμη, κατασκευάστηκε το 1897. Το ύψος του πέτρινου πύργου του ειναι 18 μέτρα και το εστιακό του ύψος είναι 42 μέτρα. Είναι εγκατεστημένος στο μικρό νησάκι Πρασούδα μεταξύ Εύβοιας και Σκύρου. Η πρόσβαση στον φάρο γίνεται με σκάφος από την Κύμη.

Το άγνωστο νησί Πρασούδα θεωρείται ιστορικός τόπος λόγο του φάρου του. Κανείς ποτέ δεν εγκαταστάθηκε μόνιμα στην περιοχή. Οι τουρίστες έχουν τη δυνατότητα να πλησιάσουν στο νησί, ενώ επιτρέπονται και ημερήσιες εκδρομές και ξεναγήσεις.

Οι επισκέπτες μεταφέρονται στο νησί με τις βάρκες των ντόπιων ψαράδων και μπορούν άνετα να ψαρέψουν ή να κάνουν καταδύσεις. Μπορείτε να απολαύσετε τις ακτές αλλά και να «εξερευνήσετε» τους πληθυσμούς πουλιών και άλλων ζώων, που έχουν βρει «καταφύγιο» στην περιοχή.