Εύβοια: Είχαν κρύψει τον θησαυρό σε τσουβάλια!

ευβοια πολλα τσουβαλια

Μέσα σε τσουβάλια είχαν κρύψει τον θησαυρό που λίγα λεπτά αργότερα τους έφερε μπελάδες.

Όλο το χρόνο αρκετοί είναι αυτοί που ψάχνουν στη θάλασσα για τον μεγαλύτερο θησαυρό και τον πιο ακριβό.

Άλλα 2 άτομα έπιασαν πριν από τα Χριστούγεννα στον Ευβοϊκό, οι λιμενικοί. Τα συγκεκριμένα άτομα είχαν πέσει με ελεύθερη κατάδυση και έβγαλαν 4000 αχινούς.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα αλιεύματα κατασχέθηκαν και επαναποντίστηκαν στη θάλασσα.

Ψάχνουν παντού τον θησαυρό της θάλασσας

Μέσα στα τσουβάλια έκρυψαν τον θησαυρό, και άλλα 2 άτομα από την Εύβοια αλλά δεν το χάρηκαν για πολύ όπως θα δείτε παρακάτω.

Όλα έγιναν όταν δύο άτομα από την Εύβοια, έφυγαν από το σπίτι τους για να πάνε να βρουν από τη θάλασσα έναν θησαυρό που τις μέρες της νηστείας πουλιέται σε πολύ καλή τιμή.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα πολλοί πιστοί απέχουν από το κρέας και κάνουν νηστεία, βάζοντας στο τραπέζι τους μόνο θαλασσινά.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα και την γιορτή του Πάσχα, αυτός ο θησαυρός της θάλασσας είναι στο ανώτερο σημείο της ζήτησης.

Τέτοια περίοδο η τιμή του εκτοξεύεται όπως και τα κρούσματα κλοπής αυτού του θησαυρού που έχει η θάλασσα. Όταν βραδιάζει βάζουν σε εφαρμογή το σχέδιο τους.

Στην συγκεκριμένη υπόθεση πρωταγωνιστές είναι ένας 36χρονος και ένας 63χρονος που μπήκαν στην βάρκα τους και άρχισαν να τον ψάχνουν μέσα στη θάλασσα.

Για όσους δεν κατάλαβαν, όταν αναφερόμαστε για τον θησαυρό της θάλασσας εννοούμε τους αχινούς που βρίσκονται κρυμμένοι μέσα στα βράχια.

Τέτοιες μέρες πολλοί είναι αυτοί που πέφτουν στη θάλασσα για να βγάλουν τον θησαυρό της θάλασσας και να τον πουλήσουν σε υψηλές τιμές όπως συμβαίνει και με το αγγούρι της θάλασσας αλλά και με τα στρειδόχτενα.

Όταν υπάρχει νηστεία, τα προϊόντα της θάλασσας γίνονται ανάρπαστα όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο:

Οι αχινοί, ζουν στη λάσπη του βυθού ή σε μέρη με φύκια ή επάνω σε βράχους. Για αυτό τον λόγο τα 2 άτομα χρειάστηκε να κάνουν κατάδυση για να τα αλιεύσουν.

Παρόλα τα μακριά τους αγκάθια, δεν ήταν δύσκολο να βγάλουν από τον βυθό της θάλασσας όχι ένα, ούτε δύο αλλά χιλιάδες αχινούς.

Για όσους δεν γνωρίζουν από αχινούς, θα πρέπει να σας πούμε ότι είναι σαν μικρές μαύρες μπάλες με αγκάθια.

Για πολλούς είναι το νούμερο ένα καλούδι της θάλασσας και μαθαίνουμε επίσης από τα αρχαιολογικά ευρήματα, ότι ακόμη και οι πρόγονοι μας από τη νεολιθική εποχή τους κατανάλωναν με όρεξη.

Η τιμή πώλησης είναι ικανοποιητική και αρκετοί είναι αυτοί που παράνομα βουτάνε στη θάλασσα για να τους ξετρυπώσουν από τα βράχια.

Αχινούς τρώνε οι άνθρωποι από τα παλιά χρόνια σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, καθώς και στην Ιρλανδία, την Σκανδιναβία και την Ισλανδία.

Παρόλα αυτά η υπερβολική κατανάλωση έχει δημιουργήσει την ανατροπή της ισορροπίας στη θάλασσα. Τα τελευταία χρόνια γίνονται πολλές προσπάθειες για να διατηρηθεί η ισορροπία στις θάλασσες.

Για αυτό τον λόγο υπάρχει και ένα όριο στην αλίευση του που δεν πρέπει να παραβιαστεί ποτέ.

Το όριο στην χώρα μας είναι οι 30 αχινοί κάθε μέρα ανά αλιευτικό σκάφος.

Ο θησαυρός της θάλασσας ήταν σε πολλά τσουβάλια

Αυτό το όριο δεν σεβάστηκαν 2 άτομα από την Εύβοια και έβαλαν αυτόν τον θησαυρό της θάλασσας σε πολλά τσουβάλια.

Τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2023, στο πλαίσιο τακτικών ελέγχων για τη καταπολέμηση της παράνομης αλιευτικής δραστηριότητας, εντοπίστηκαν οι δύο αυτοί Ευβοιώτες ανοιχτά της Λάρυμνας.

ευβοια πολλα τσουβαλια

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και πριν τα Χριστούγεννα με δράστες άλλα δύο άτομα από την περιοχή της Μαλεσίνας.

Μέσα στην βάρκα είχαν 5 τσουβάλια και ήταν όλα γεμάτα από αχινούς όπως βλέπετε και στην παρακάτω φωτογραφία.

Αφού αλίευσαν τους αχινούς, τους έκρυψαν σε αυτά τα τσουβάλια με σκοπό αργότερα να πουλήσουν το εμπόρευμα και να βγάλουν λεφτά.

Μέσα σε αυτά τα 5 τσουβάλια ήταν 4000 αχινοί που αλίευσαν οι 2 άντρες από την Εύβοια.

Αφού οι άντρες του λιμενικού τους έριξαν τα πρόστιμα, στην συνέχεια πήραν τα τσουβάλια και απομακρύνθηκαν από την ακτή.

Άνοιξαν τα τσουβάλια και έριξαν όλους τους αχινούς στη θάλασσα εκεί όπου ανήκουν.