Εύβοια: Ξέσπασε φωτιά από την κουζίνα σε νηπιαγωγείο

Φωτιά
Φωτιά

Στο σημείο πυροσβεστικά οχήματα που έσβησαν τις φλόγες

Φωτιά εκδηλώθηκε σε νηπιαγωγείο στην Εύβοια, το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Απριλίου 2024.

Πυκνοί καπνοί κάλυψαν την κουζίνα του νηπιαγωγείου στην περιοχή της Χαλκίδας. Στην παραπάνω φωτογραφία, βλέπετε την στιγμή που πυροσβεστικά οχήματα έχουν φτάσει έξω από το κτίριο.

Άμεσα στο σημείο βρέθηκαν πυροσβεστικά οχήματα καθώς και αστυνομία για να βεβαιωθούν ότι δεν κινδυνεύει κάποιο παιδί ή νηπιαγωγός.

Στο νηπιαγωγείο εκείνη την στιγμή βρισκόντουσαν παιδιά και ευτυχώς δεν κινδύνεψε κανένα από την φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα στη κουζίνα και δεν ήταν μεγάλης έκτασης. Άμεσα σβήστηκε πριν φτάσουν τα οχήματα.

Συχνό φαινόμενο η φωτιά από βραχυκύκλωμα κουζίνας

Οι περισσότερες πυρκαγιές στο σπίτι ξεσπούν στην κουζίνα, κάτι εύλογο, αφού είναι ο χώρος όπου γίνονται πολλές δουλειές.

Μάλιστα εκεί υπάρχουν εστίες φωτιάς. Και βασική αιτία είναι το «μηχάνημα» που έδωσε το όνομά του και στον χώρο: η κουζίνα.

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να προκαλείται πυρκαγιά από την ηλεκτρική κουζίνα.

Μάλιστα στο παρελθόν είχαμε και θάνατο μιας γυναίκας όταν έπιασε φωτιά στο σπίτι της από την κουζίνα.

Πρόκειται για ηλικιωμένη γυναίκα που δυστυχώς ξεψύχησε στο σπίτι της. Ένα θλιβερό περιστατικό έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου 12 Ιουνίου 2021 στην περιοχή της Ερέτριας.

Στο σπίτι μιας ηλικιωμένης γυναίκας ξέσπασε φωτιά. Ξέσπασε φωτιά από την κουζίνα του σπιτιού όπου η άτυχη γυναίκα μαγείρευε.

Στο σημείο έφτασαν γρήγορα πυροσβεστικά οχήματα που δεν επέτρεψαν να επεκταθεί η πυρκαγιά.

Δυστυχώς όμως η γυναίκα βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της, πιθανόν από τις αναθυμιάσεις, ενώ με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.