Σε ποιες περιοχές της Εύβοιας απαγορεύεται το πότισμα;

Και όμως υπάρχει περιοχή στην Εύβοια όπου ρητά απαγορεύεται το πότισμα

Η Εύβοια αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας, ειδικά ενόψει του καλοκαιριού, όπου η κατανάλωση νερού αυξάνεται.

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου προειδοποιεί ότι το νερό του δικτύου προορίζεται αποκλειστικά για ύδρευση και όχι για άρδευση.

Λόγω της συνεχιζόμενης λειψυδρίας, απαγορεύεται η χρήση του νερού για το πότισμα κήπων, κτημάτων και περιβολιών. Οι τοπικές αρχές θα πραγματοποιούν ελέγχους για την τήρηση των μέτρων, καθώς η ανεξέλεγκτη κατανάλωση μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις.

Η μείωση των αποθεμάτων νερού επηρεάζει όχι μόνο την καθημερινή ζωή των πολιτών, αλλά και τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Η ορθολογική διαχείριση του νερού είναι ευθύνη όλων μας. Οι κάτοικοι καλούνται να περιορίσουν τη σπατάλη, αποφεύγοντας άσκοπες χρήσεις και επισκευάζοντας διαρροές.

Η προστασία του νερού είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον της Εύβοιας. Η συμμόρφωση με τα μέτρα θα διασφαλίσει την επάρκεια νερού και τη βιωσιμότητα της περιοχής.