Αλιβέρι: Μαθήτρια έσωσε βρέφος που κινδύνευσε σοβαρά

εσωσε, βρεφοσ, αλιβερι, μαθητρια

Μια απίστευτη ιστορία έγινε σε χωριό στο Αλιβέρι με μαθήτρια να σώζει ένα βρέφος όταν κινδύνευσε να χάσει την ζωή του.

Πρόκειται για μία μαθήτρια σχολείου δεύτερης ευκαιρίας όπου νωρίτερα είχε παρακολουθήσει μια παρουσίαση πρώτων βοηθειών από τους εκπαιδευτές της ομάδας διάσωσης rescue team 312.

Σωτήριες αποδείχτηκαν οι γνώσεις για τις πρώτες βοήθειες που έσωσαν ένα βρέφος που κινδύνευσε σοβαρά και τελικά είναι πολύ σημαντικό να παρακολουθούμε τέτοιες ημερίδες.

Έτσι εφοδιασμένη με αυτές τις γνώσεις, η μαθήτρια όταν ήρθε αντιμέτωπη με ανάλογο περιστατικό έκανε αυτό που ήξερε.

Στην παρακάτω φωτογραφία είναι στιγμιότυπο από την δίωρη παρακολούθηση πρώτων βοηθειών που κλήθηκε η ομάδα να παρουσιάσει την προηγούμενη εβδομάδα στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας του Αλιβερίου.

εσωσε, βρεφοσ, αλιβερι, μαθητρια

Λίγες μέρες μετά το σεμινάριο πρώτων βοηθειών η μαθήτρια έσωσε βρέφος που έβαλε ένα αντικείμενο στο στόμα του και έφραξε τον αεραγωγό.

Χωρίς να το σκεφτεί πήρε το βρέφος από τους γονείς του που είχαν σοκαριστεί με το θέαμα. Κράτησε το βρέφος στα χέρια της και άμεσα ξεκίνησε την διαδικασία απόφραξης αεραγωγού όπως ακριβώς είχε παρακολουθήσει την προηγούμενη εβδομάδα.

Έτσι κατάφερε να βγάλει το αντικείμενο που είχε φράξει τον αεραγωγό του βρέφους και αυτό να καταφέρει πλέον να πάρει ανάσα.

Όταν λοιπόν λέμε ότι η γνώση σώζει ζωές, το εννοούμε γιατί χάρη σε αυτή τη γυναίκα σώθηκε μια ζωή.