Επίδομα 534 ευρώ: Πότε πληρώνονται οι αναστολές Μαρτίου

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε πληρώνονται οι αναστολές Μαρτίου

Αρχές Απριλίου αναμένεται να πληρωθούν οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ, σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που είναι δικαιούχοι και τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον Μάρτιο.

Επίδομα για 21 ημέρες, δηλαδή 374 ευρώ, θα λάβουν εργαζόμενοι σε κομμωτήρια και ινστιτούτα περιποίησης νυχιών, οι οποίοι επέστρεψαν στις δουλείες τους από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου.
Για το τελευταίο 10ήμερο του Μαρτίου, δηλαδή για την περίοδο 22-31 Μαρτίου, οι εργαζόμενο θα λάβουν αναλογία του μισθού τους. Αντίθετα, όσοι παραμείνουν έως το τέλος του Μαρτίου σε αναστολή σύμβασης θα λάβουν ολόκληρο το επίδομα 534 ευρώ από το κράτος και τίποτα από τον εργοδότη.
Αρχές Απριλίου αναμένεται να εξοφληθούν οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που είναι δικαιούχοι και τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον Μάρτιο. Να σημειωθεί ότι από τον Μάρτιο στο μέτρο αναστολής σύμβασης τέθηκε για πρώτη φορά και προϋπόθεση τζίρου της επιχείρησης.
Έτσι, όσες επιχειρήσεις δεν ήταν επιλέξιμες λόγω τζίρου, δεν μπορούσαν να υποβάλλουν δηλώσεις αναστολών για τον Μάρτιο. Υπενθυμίζεται πως οι αναστολές Μαρτίου αφορούσαν εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί έως 31/01/2021.
Aνοίγει ο δρόμος για το επίδομα 534 ευρώ για άλλες 10 κατηγορίες εργαζόμενων που έχουν πληγεί από την πανδημία.

πηγή:newsbomb.gr