Γιγαντιαίο κύκλωμα πορνογραφίας ανηλίκων είχε πλοκάμια και στο Αλιβέρι

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε πανελλαδική αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία “Συγκοινωνούντα Δοχεία”, για την καταπολέμηση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων και της εκδικητικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο.

Η έρευνα έγινε από τις 16 Ιουνίου μέχρι τις 26 Ιουνίου με τους αστυνομικούς να κάνουν εφόδους σε σπίτια ακόμα και στο Αλιβέρι.

Πιο συγκεκριμένα έκαναν εφόδους εκτός από το Αλιβέρι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αίγιο, Κόρινθο, Καλαμάτα, Χαλκιδική, Δράμα, Κομοτηνή, Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Γρεβενά, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα, Καρδίτσα, Βόλο, Φάρσαλα, Θήβα και Ρόδο.

Συνολικά ταυτοποιήθηκαν 32 άτομα από τα οποία, τα έξι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Οι κατηγορούμενοι διατηρούσαν πρόσβαση σε servers σελίδας κοινωνικής δικτύωσης και διακινούσαν μεγάλο όγκο υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων και εκδικητικής πορνογραφίας.

Το επίμαχο υλικό εμπλουτιζόταν και ανανεωνόταν σε τακτική βάση, ώστε να είναι δυνατή η διαρκής αγοραπωλησία και ανταλλαγή ταυτόχρονα σε όλους τους διακομιστές.

Συνολικά ταυτοποιήθηκαν 30 ανήλικα θύματα, ηλικίας 13 έως 17 ετών και 10 ενήλικα θύματα εκδικητικής πορνογραφίας. Το πορνογραφικό υλικό το πουλούσαν έναντι 5 έως 35 ευρώ.