Τι πρέπει να γνωρίζεις για την αλλαγή ενεργειακού παρόχου

Μην αναστενάζεις άλλο βαριά κάθε φορά που ανοίγεις το λογαριασμό του ρεύματος. Σίγουρα για σένα υπάρχει κάτι πιο οικονομικό εκεί έξω και μπορείς να το βρεις. Αρκεί να ακολουθήσεις τις συμβουλές που θα σου δώσουμε. 

Είμαστε σίγουροι ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις πριν αλλάξεις πάροχο, είναι να ρωτήσεις φίλους και γνωστούς, για τον δικό τους λογαριασμό ρεύματος και με τί κριτήρια, επέλεξαν να αλλάξουν ρεύμα και πώς κατέληξαν στον πάροχο που έχουν τώρα. 

Πριν όμως επηρεαστείς και ενθουσιαστείς από αυτά που θα ακούσεις, θα πρέπει να αναλογιστείς πρώτα το δικό σου όφελος, σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες και το δικό σου πορτοφόλι. Στην αρχή η όλη διαδικασία μπορεί να σου φανεί ένας απέραντος κυκεώνας αριθμων, αυτό όμως που πρέπει να προσέξεις περισσότερο, είναι τα ψιλά γράμματα της καινούργιας προσφοράς, που είναι οι όροι του συμβολαίου.

Αλλάζω πάροχο ενέργειας ή φυσικού αερίου, σημαίνει πολλά πράγματα για τον καθένα ξεχωριστά. Αν έχεις επιχείρηση ή αν νοικιάζεις διαμέρισμα, ή έχεις και επιχείρηση και κατοικία και εξοχικό τότε μπορείς να ζητήσεις ενιαίο τιμολόγιο. Πολλές εταιρείες παρέχουν προνόμια, σε αυτούς που έχουν παραπάνω του ενός λογαριασμού ρεύματος ή φυσικού αερίου. Βέβαια αυτό αποτελεί εξαίρεση, γιατί τα περισσότερα νοικοκυριά έχουν έναν λογαριασμό, που πολλές φορές έρχεται φουσκωμένος, κάθε φορά που τα καύσιμα ανεβαίνουν και οι τιμές στο ρεύμα αυξάνονται κατακόρυφα. 

Ζητήστε μία προσφορά σύμφωνα με την δική σας ετήσια κατανάλωση. Πώς μπορείτε να το ξέρετε αυτό;

Η ετήσια κατανάλωση κιλοβατώρας για ένα νοικοκυριό, είναι το άθροισμα των τριών λογαριασμών, δηλαδή οι λογαριασμοί που έρχονται κάθε τετράμηνο. Από εδώ λοιπόν θα έχετε μία βάση, προκειμένου να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας για μία πιο οικονομική προσφορά ρεύματος. 

Έχοντας την προσφορά στα χέρια σας, ξεψαχνίστε την όσο μπορείτε. Μην διστάσετε να ρωτήσετε τον καινούργιο πάροχο για ότι απορία έχετε. Είναι εκεί για να σας βοηθήσουν γιατί σας θέλουν πελάτη και θα απαντήσουν σε όλες σας τις ερωτήσεις και απορίες. Εξάλλου μία εταιρεία που δεν έχει καλή υποστήριξη πελατών, με το καλημέρα τίθεται εκτός των προτιμήσεών μας.

Βασικά σημεία που πρέπει να κοιτάξουμε, πριν υπογράψουμε την καινούργια προσφορά, είναι οι κρυφές χρεώσεις, που μπορεί να υπάρξουν στο συμβόλαιο και θα επιβαρύνουν το λογαριασμό, άσχετα με την δική μας κατανάλωση. Αυτές οι χρεώσεις είναι, τα Δημοτικά τέλη, ο Δημοτικός φώρος, το τέλος της ΕΡΤ, κάποια περιβαντολογική ρήτρα που μπαίνει, όπως και το πάγιο, που πολλές εταιρείες χρεώνουν στο λογαριασμό των πελατών. Κρυφές χρεώσεις, είναι και οι Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, όπως και κάποιος τόκος που μπαίνει για ληξιπρόθεσμες οφειλές, όταν αυτές υπάρχουν στο λογαριασμό. Τέλος δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε τον ΦΠΑ.

Πέρα όμως από τα παραπάνω, υπάρχουν και κάποια οφέλη που μας δίνουν τη δυνατότητα να μειώσουμε την τιμή στο λογαριασμό μας. 

Αν κάνουμε χρήση κοινωνικού τιμολογίου, προφανώς εκεί οι τιμές της κιλοβατώρας είναι διαφορετικές. Συνήθως η χρέωση είναι όπως και το νυχτερινό τιμολόγιο. Εδώ όμως πρέπει να υπογραμμίσουμε, ότι αυτοί που έχουν κοινωνικό τιμολόγιο, πολλές φορές δεν εντάσσονται στις άλλες ρυθμίσεις και εκπτώσεις.

Αν είμαστε καλοπληρωτές και δεν αφήνομαι υπόλοιπα, αρκετοί πάροχοι μας επιβραβεύουν με μειωμένη τιμή στην κιλοβατώρα.

Επίσης με την εγγραφή σας σε ένα καινούργιο πάροχο, μπορεί να έχετε απαλλαγή από το πάγιο για μερικούς μήνες, ή κάποια χαμηλή χρέωση στην κιλοβατώρα, κάτι που δεν πρέπει να σας ξεγελάσει.

Πολλοί δίνουνε δωροκάρτες, για να αγοράσετε με εκπτώσεις κάποια προϊόντα σε σούπερ μάρκετ ή σε κάποιες αλυσίδες καταστημάτων που συνεργάζονται με την εταιρεία.

Όπως και να έχει, πριν καταλήξετε, αυτό που θα σας πουν προφορικά στο τηλέφωνο, θα πρέπει να αναφέρεται και γραπτώς μέσα στο συμβόλαιο και στους όρους. Μην ξεχνάτε ότι έχετε και εσείς δικαιώματα ως καταναλωτής, οπότε αν δείτε κάποια παρατυπία θα πρέπει να την καταγγείλετε.

Ευχόμαστε να κάνετε την καλύτερη επιλογή για εσάς και το σπιτικό σας, σύμφωνα με τις συμβουλές που σας δώσαμε.