Πως θα κάνουμε το εμβόλιο του κορονοϊού; Όλοι οι τρόποι

Με τρεις τρόπους θα μπορούμε να κάνουμε το εμβόλιο του κορονοϊού.

Θα μπορούμε μέσω της άυλης συνταγογράφησης, μέσω τηλεφώνου και sms να κλείνουμε το ραντεβού. Ένα από αυτά που απασχολεί πολλούς είναι εάν θα επιλέγουμε εμείς ή ο γιατρός μας πιο απ’ όλα θα κάνουμε;

Σε ό,τι αφορά το εμβόλιο, δεν θα υπάρχει δυνατότητα επιλογής. Άλλωστε αυτό συμβαίνει και στην γρίπη, για παράδειγμα. Κάνουμε το αντιγριπικό εμβόλιο. Δεν διαλέγουμε εμβόλια. Τα εμβόλια του κορονοϊού θα αντιμετωπιστούν ως ένα εμβόλιο και δεν θα υπάρχει επιλογή.

Θα είναι υποχρεωτικό να κάνουμε το εμβόλιο για τον κορονοϊό; Θα δίνεται “υγειονομικό διαβατήριο” σε όποιον το κάνει;
Σε ό,τι αφορά το “υγειονομικό διαβατήριο”, ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός.

Είναι σαφής και η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό. Υπάρχουν συζητήσεις προκειμένου να παραμείνουν τα σύνορα κάθε χώρας ανοιχτά. Αυτή είναι και η πάγια θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα εμβόλια αυτά ναι μεν έρχονται σε χαμηλές θερμοκρασίες και διατηρούνται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες της τάξεως των -70 βαθμών Κελσίου, αλλά υπάρχει ένα χρονικό διάστημα που τα εμβόλια αυτά διατηρούνται σε συνθήκες ψυχρής αλυσίδας από 2-8 βαθμούς Κελσίου, για αυτό και αυτό σημαίνει ότι όλα τα εμβολιαστικά κέντρα δεν χρειάζεται να έχουν αυτά τα ειδικά ψυγεία. Υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός έτσι ώστε να γίνει η διανομή όπως πρέπει στα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας σε απλή ψύξη.