Έκτακτο – Φωτιά: Σε κατάσταση συναγερμού πολλές περιοχές της Εύβοιας – Αποφασίστηκαν έκτακτα μέτρα

φωτια

Σε κατάσταση συναγερμού θα βρίσκονται αύριο πολλές περιοχές της Εύβοιας μιας και αυξάνονται οι πιθανότητες για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Οι αυξημένες θερμοκρασίες μαζί με την ξηρασία αλλά και τους ισχυρούς ανέμους που θα επικρατούν μέχρι και τις βραδινές ώρες, έχει δημιουργήσει πανικό στις αρμόδιες αρχές.

Σε νομούς της Στερεάς Ελλάδας (Π.Ε. Εύβοιας, Π.Ε. Βοιωτίας) αλλά και σε ακόμα 3 περιφέρειες, έχει δοθεί κατάσταση συναγερμού.

Αναλυτικά ο χάρτης:

Λόγω της επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τονίζει στους πολίτες να μην κάνουν δραστηριότητες στην εξοχή που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Ο κρατικός μηχανισμός αύριο θα είναι σε επιφυλακή αλλά και σε πλήρη ετοιμότητα σε περίπτωση που παρουσιαστεί φωτιά.

Οι πολίτες με το που αντιληφθούν φωτιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την πυροσβεστική υπηρεσία.

Αποφασίστηκαν έκτακτα μέτρα:

Σύσκεψη συγκάλεσε σήμερα ο υπουργός κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας εν όψη της ακραίας επικινδυνότητας φωτιάς.

ADVERTISING

Μετά την λήξη της συνεδρίασης, ανακοινώθηκαν τα παρακάτω:

– Το Πυροσβεστικό Σώμα θα είναι σε κατάσταση συναγερμού με γενική επιφυλακή και διασπορά των επίγειων και ενάεριων δυνάμεων.
– Στις περιοχές πολύ υψηλής επικινδυνότητας τα δάση, τα άλση και τα πάρκα θα είναι κλειστά με αποφάσεις των Περιφερειών και των Δήμων. Οι είσοδοι θα φυλάσσονται από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.
– Η ΕΛΑΣ θα πραγματοποιεί αυξημένες περιπολίες στα δάση και θα είναι σε απόλυτη εγρήγορση για απομακρύνσεις πολιτών σε ασφαλή σημεία αν χρειαστεί.
– Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα έχουν αυξημένα περίπολα σε δασικές εκτάσεις και ορεινούς όγκους, ενώ σε ετοιμότητα θα είναι και τα μηχανήματα έργου, προκειμένου να επιχειρήσουν άμεσα για διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών εφόσον χρειαστεί.
– Σε αυξημένη ετοιμότητα το Λιμενικό
– Σε αυξημένη ετοιμότητα ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειών και των Δήμων , καθώς και η Δασική Υπηρεσία.
– Επίσης σε αυξημένη ετοιμότητα οι ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ, το ΕΚΑΒ, οι αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού, καθώς και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος

Όπως δήλωσε ο Β. Κικίλιας, από την Κυριακή μέχρι και το δεκαπενταύγουστο, θα υπάρχουν εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες με τη μισή Ελλάδα να είναι στο κόκκινο.

Δείτε την δήλωση του Β. Κικίλια:

Εύβοια νέα σήμερα

ADVERTISING

Εύβοια: Πάγωσε με το πλάσμα που είδε κοντά στην βάρκα του

Εύβοια: Έπαθαν πλάκα όταν πρόσεξαν καλύτερα το μεγάλο ψάρι που ήταν στην παραλία

Χαλκίδα: Άφωνοι οι επισκέπτες με αυτό το πανέμορφο πλάσμα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ.

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.