Δ χαιρετισμοί 2021: Τι θα ακούσουμε σήμερα;

Δ χαιρετισμοί 2021: Τι θα ακούσουμε σήμερα;

Λίγο πριν το Πάσχα 2021 όταν διανύουμε την τέταρτη εβδομάδα της Μεγάλη Σαρακοστής έρχονται οι δ χαιρετισμοί 2021.

Advertisement

Τέσσερις εβδομάδες μετά και την Καθαρά Δευτέρα σε όλους τους Ορθόδοξους Ιερούς Ναούς θα ακουστούν την Παρασκευή, η ακολουθία των Χαιρετισμών. Μια πανέμορφη, κατανυκτική ακολουθία. Κεντρικό και τιμώμενο πρόσωπο, η Παναγία μας Θεοτόκος.

Οι Χαιρετισμοί ψάλλονται τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες.

Στους Χαιρετισμούς περιλαμβάνονται σε ποιητική μορφή, με πανέμορφα λόγια, όλες οι βασικές διδασκαλίες της Ορθοδοξίας για τον Χριστό, τον επίγειο βίο του, το ρόλο της Παναγίας για τη σωτηρία του ανθρώπου, αλλά και την αγνότητά της.

Ποιητής των Χαιρετισμών είναι μάλλον ο άγιος Ρωμανός ο Μελωδός, ένας από τους μεγαλύτερους ελληνόγλωσσους ποιητές όλων των εποχών. Το ποίημα είναι μελοποιημένο, έχει μουσική και ανήκει στο είδος κλασικής μουσικής του Βυζαντίου που λέγεται «κοντάκιο». Έχει 24 στροφές «οίκους», οι οποίοι αρχίζουν, με τη σειρά, από τα 24 γράμματα της αλφαβήτου.

Οι τέταρτοι χαιρετισμοί είναι την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021.

Εύβοια ειδήσεις σήμερα

Εύβοια: Είδε κάτι μέσα στους θάμνους και έμεινε άφωνος όταν κατάλαβε τι ήταν!

Εύβοια: Η κρυμμένη παραλία που μόνο οι ντόπιοι γνωρίζουν

Το χωριό στην Εύβοια με το παράξενο όνομα


Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.