Διαδημοτικές μετακινήσεις Πάσχα: Τι ισχύει;

Αρκετοί συμπολίτες μας ρωτούν καθημερινά για το ισχύει για τις διαδημοτικές μετακινήσεις 2021 ενόψει του Πάσχα.

Δεν υπάρχουν ουσιαστικές αλλαγές στις μετακινήσεις τη Μεγάλη Εβδομάδα, σε σχέση με τα όσα έχουμε συνηθίσει. Χωρίς αλλαγές θα γίνονται οι μετακινήσεις των πολιτών τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Οι διαδημοτικές μετακινήσεις ισχύουν τις καθημερινές αν υπάρχει κάποιο ραντεβού σε κατάστημα. Αλλιώς δεν ισχύουν με τον κωδικό 6. Θα μπορούν να πάρουν το όχημά τους, ακόμη και εάν θέλουν να μετακινηθούν εκτός δήμου κατοικίας, ωστόσο θα πρέπει πρώτα να έχουν κλείσει ραντεβού με το κατάστημα στο οποίο επιθυμούν να μεταβούν και να λάβουν το απαραίτητο απαντητικό μήνυμα.

Το Μεγάλο Σάββατο, οι διαδημοτικές μετακινήσεις ισχύουν κανονικά. Έτσι με τον κωδικό 6 μπορείτε να μετακινηθείτε από τη Χαλκίδα, στην Κάρυστο για να κάνετε την βόλτα σας αυθημερόν. Θα πρέπει να γυρίσετε πριν τις 10 το βράδυ που είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Το ίδιο ισχύει και για το Πάσχα.

Σημειώνεται πως οι μετακινήσεις με τη χρήση του κωδικού “6” στο 13033 και τη χρήση οχήματος δεν ισχύει για τις καθημερινές, αλλά μόνο τα Σαββατοκύριακα. Άρα, κάθε τέτοια μετακίνηση και αυτήν την εβδομάδα θα πρέπει να γίνει με τα πόδια ή με τη χρήση ποδηλάτου. Κάθε παράβαση τιμωρείται με το διοικητικό πρόστιμο των 300 ευρώ.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας τη Μεγάλη Εβδομάδα τίθεται σε ισχύ από τις 22:00, ενώ την Κυριακή του Πάσχα είναι από τις 21:00.