Γαλατόπιτα: Εύκολη συνταγή με λίγα υλικά

Γαλατόπιτα: Εύκολη συνταγή με λίγα υλικά

1 λίτρο γάλα φρέσκο οπωσδήποτε, 160 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό, 100 γραμ. ζάχαρη, μισό κ.γ αλάτι, τρίμμα ενός λεμονιού ,βούτυρο γάλακτος 50 γραμ. (ή λάδι), 4 αυγά, κανέλλα.

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι, την ζάχαρη, το τρίμμα λεμονιού. Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη μόλις ζεστάνει το μείγμα ρίχνουμε το σιμιγδάλι λίγο λίγο ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα.

Μόλις πήξει (κάνει τρυπουλες),αφήνουμε στην άκρη εκτός φωτιάς. Έχουμε χτυπήσει καλα τα αυγά μαζί και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο μίγμα μας ανακατεύοντας συνεχώς.

Έχουμε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αλλά έχουμε βάλει μέσα το ταψί να κάψει. Το βγάζουμε με γάντια και ρίχνουμε μέσα λίγο σιμιγδάλι. Γρήγορα γρήγορα αδειάζουμε το μίγμα με μία μαρίζ. Στρώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με κανέλλα.

Το βάζουμε γρήγορα στο φούρνο. Το ταψί μου είναι 32 νούμερο. Ψήνουμε τρία τέταρτα. Μόλις πάρει το επιθυμητό χρώμα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Σε τρία τέταρτα σβήνουμε το φούρνο και βάζουμε το ταψί μας να ακουμπήσει κάτω στην λαμαρίνα του φούρνου ένα τέταρτο. Έτσι κάνει κρούστα και από κάτω.