Θα δοθεί επιταγή ακρίβειας για τα Χριστούγεννα 2023;

επιταγη ακριβειασ τα χριστουγεννα 2023

Αν τελικά δοθεί η επιταγή ακρίβειας για τα Χριστούγεννα 2023 θα είναι ένα γεγονός που θα χαροποιήσει αρκετούς δικαιούχους στην Εύβοια.

Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για νέα επιταγή ακρίβειας Χριστούγεννα 2023 των ευάλωτων πολιτών ενώ πολλοί ρωτούν για το πότε θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις και για ποιους.

Θα πρέπει να ξέρετε ότι το κοινωνικό μέρισμα είναι το ίδιο με την επιταγή ακρίβειας 2023 και υπάρχουν πληροφορίες ότι ίσως δοθεί φέτος. Δεν δόθηκε το Πάσχα αλλά υπάρχει ένα παραθυράκι αισιοδοξίας για τα Χριστούγεννα 2023.

Το έκτακτο επίδομα, κοινωνικό μέρισμα, ή επιταγή ακρίβειας είναι κάποια χρήματα που δίνονται στους δικαιούχους πριν τις γιορτές για την αντιμετώπιση της αύξησης τιμών.

Κάτι ανάλογο γίνονταν με το κοινωνικό μέρισμα τα προηγούμενα έτη. Έκτακτο επίδομα ή επιταγή ακρίβειας δόθηκε το 2022 λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα 2023;

Το έκτακτο επίδομα δεν δόθηκε το Πάσχα 2023

Είναι λίγο περίπλοκη η κατάσταση μιας και λίγους μήνες πριν το Πάσχα, υπήρχε η πληροφόρηση ότι θα δίνονταν έκτακτο επίδομα.

Λίγες μέρες πριν από το Πάσχα 2023, είχε ανοίξει ένα παράθυρο αισιοδοξίας που έδειχνε να δώσει χρήματα στους δικαιούχους.

Τελικά την Μεγάλη Τετάρτη, το παράθυρο αισιοδοξίας για το έκτακτο επίδομα Πάσχα, έκλεισε και δεν δόθηκε η επιταγή ακρίβειας.

Ετοιμάζεται επιταγή ακρίβειας για τα Χριστούγεννα 2023;

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σκαριά μια ακόμα επιταγή ακρίβειας ή κοινωνικό μέρισμα λίγο πριν τα Χριστούγεννα 2023.

Θα δοθεί έμφαση στους συνταξιούχους που λαμβάνουν χαμηλές απολαβές και επίσης υπάρχουν πληροφορίες για κλιμακωτή οικονομική βοήθεια.

Το έκτακτο επίδομα δεν θα δοθεί μόνο σε συνταξιούχους. Θα είναι ένα εφάπαξ επίδομα από 200 μέχρι 300 ευρώ πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων 2023.

Ακούγεται ότι θα πάρουν χρήματα και όσοι δεν είναι δικαιούχοι άλλης παροχής, επιδόματος, βοηθήματος ή ενίσχυσης της ΔΥΠΑ, του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, των οικονομικών παροχών που χορηγούνται σε άτομα με αναπηρία ή του Επιδόματος Παιδιού.

Ποιοι θα κάνουν αίτηση για την επιταγή ακρίβειας 2023;

Η διαδικασία για την καταβολή της ενίσχυσης στους μακροχρόνια άνεργους θα περιλαμβάνει αίτηση:

Οι δυνητικά δικαιούχοι, θα εισέρχονται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς TaxisNet στη διεύθυνση (https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ektakte-oikonomike-eniskhuse-se-makrokhronia-anergous).

Θα καταχωρούν ή επικαιροποιούν τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) για την καταβολή της ενίσχυσης, καθώς και την οικογενειακή κατάσταση

Η ΔΥΠΑ θα ελέγχει την πλήρωση των προϋποθέσεων μέσω διασταύρωσης με τα στοιχεία αρμόδιων φορέων (ΑΑΔΕ, ΗΔΙΚΑ, ΓΓΠΣΔΔ)

Η καταβολή της ενίσχυσης θα γίνεται αυτόματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων, οι οποίοι πιστώνονται εντός 3 εργάσιμων ημερών.

πηγή: newse.gr