
Λίγες μέρες πριν το Πάσχα 2021, την πρώτη εβδομάδα της Μεγάλη Σαρακοστής έρχονται οι α χαιρετισμοί 2021
Την εβδομάδα μετά και την Καθαρά Δευτέρα σε όλους τους Ορθόδοξους Ιερούς Ναούς θα ακουστούν την Παρασκευή, η ακολουθία των Χαιρετισμών. Μια πανέμορφη, κατανυκτική ακολουθία μαζί με την Α’ στάση του Ακαθίστου Ύμνου. Κεντρικό και τιμώμενο πρόσωπο, η Παναγία μας Θεοτόκος.
Οι Χαιρετισμοί ψάλλονται τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες ενώ στη συνέχεια έπεται η ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου.
Στους Χαιρετισμούς περιλαμβάνονται σε ποιητική μορφή, με πανέμορφα λόγια, όλες οι βασικές διδασκαλίες της Ορθοδοξίας για τον Χριστό, τον επίγειο βίο του, το ρόλο της Παναγίας για τη σωτηρία του ανθρώπου, αλλά και την αγνότητά της.
Ποιητής των Χαιρετισμών είναι μάλλον ο άγιος Ρωμανός ο Μελωδός, ένας από τους μεγαλύτερους ελληνόγλωσσους ποιητές όλων των εποχών. Το ποίημα είναι μελοποιημένο, έχει μουσική και ανήκει στο είδος κλασικής μουσικής του Βυζαντίου που λέγεται «κοντάκιο». Έχει 24 στροφές «οίκους», οι οποίοι αρχίζουν, με τη σειρά, από τα 24 γράμματα της αλφαβήτου.
Εύβοια: Άφωνος όταν είδε τα ξεχασμένα του παπούτσια
Εύβοια: Το άγνωστο κόλπο για να αρπάξουν χρήματα από επαγγελματίες
Εύβοια: Ο απίστευτος ήχος που ακούγεται μέσα στο δάσος
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ.
Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News. για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.
Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.