Πότε φεύγει η αφρικανική σκόνη του Μάη 2024;

Εύβοια: Το σημάδι στον ουρανό που τρομάζει

Έντονο είναι το κύμα αφρικανικής σκόνης που σαρώνει τη χώρα. Ήδη από το πρωί της Παρασκευής η σκόνη κάνει αισθητή την παρουσία της στην Εύβοια, με την ατμόσφαιρα να είναι θολή.

Σήμερα και αύριο, Σάββατο θα έχουμε την κορύφωση του κύματος αφρικανικής σκόνης, ιδιαίτερα προς τα νότια, σε Πελοπόννησο, Δωδεκάνησα και Κρήτη.

Αν και αυτό το κύμα δεν είναι ακραίο, ωστόσο, η διάρκειά του θα είναι μεγάλη. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η αφρικανική σκόνη θα αργήσει να φύγει και θα είναι τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, χωρίς να υπάρχει ακριβής ημερομηνίας που θα τα τελειώσει το φαινόμενο.

Το υπουργείο Υγείας εισηγείται μέχρι και κλείσιμο σχολείων με την Αφρικανική σκόνη

Μέχρι και το κλείσιμο των σχολείων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων εισηγείται το υπουργείο Υγείας, με έγγραφο του που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, ενόψει του νέου κύματος αφρικανικής σκόνης που αναμένεται να πλήξει τη χώρα.

Η μεταφορά σκόνης από την έρημο Σαχάρα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της συγκέντρωσης των αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα.

Ανάλογα με την εκτίμηση των μέσων ημερήσιων (24ωρων) επιπέδων συγκέντρωσης των αιωρούμενων σωματιδίων, όπως ανακοινώνεται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Υπουργείο Περιβάλλοντος, Υπηρεσίες Περιβάλλοντος των Π.Ε. ) και για συγκεντρώσεις μεγαλύτερες από 50μg/m3 οι συστάσεις και τα μέτρα προστασίας του πληθυσμού.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Το απίστευτο πλάσμα που ήταν πάνω σε μια βάρκα

Εύβοια: Οι βάρκες βγήκαν στην στεριά στη Χαλκιδα – Τι συνέβη στη θάλασσα;

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  και στο Viber  για να μαθαίνετε τα νέα της Εύβοιας και της Χαλκίδας πρώτοι