Πως βλέπω αν ένα αυτοκίνητο είναι ασφαλισμένο το 2024;

Gov.gr: Βρες εύκολα αν ένα αυτοκίνητο είναι ανασφάλιστο ή κλεμμένο

Που βλεπω αν το αυτοκινητο μου ειναι ασφαλισμενο, Gov ασφαλισμενο οχημα, ελεγχος ασφαλειας αυτοκινητου, Μεχρι ποτε εχω ασφαλεια αυτοκινητου, ασφαλεια αυτοκινητου ελεγχος gov, ανασφαλιστο οχημα ελεγχος, Ασφαλεια αυτοκινητου, Taxisnet ασφαλεια αυτοκινητου
Ασφαλισμένο αυτοκίνητο

Πως μπορούμε να δούμε αν το αυτοκίνητο μας είναι ασφαλισμένο; Εύκολα, γρήγορα και χωρίς κανένα άγχος.

Υπάρχει η υπηρεσία Open Car όπου εκεί μπορώ να δω αν το αυτοκίνητο μου είναι ασφαλισμένο. Πρόκειται για την πλατφόρμα μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν να αναζητούν πληροφορίες σχετικά με οχήματα τα οποία διαθέτουν πινακίδες που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα.

Για να βρείτε αν το αυτοκίνητο σας είναι ασφαλισμένο, η υπηρεσία βρίσκεται στο gov.gr. Εκεί θα βρείτε την ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις». Εναλλακτικά, οι πολίτες μπορούν να εισέλθουν στην υπηρεσία απευθείας, στο opencar.services.gov.gr.

Πως βλέπω αν το αυτοκίνητο είναι ασφαλισμένο

Οι πληροφορίες στις οποίες έχει πρόσβαση ο χρήστης της υπηρεσίας είναι οι ακόλουθες:

– αν το όχημα είναι σε κίνηση / ακινησία ή έχει κλαπεί

-αν είναι ασφαλισμένο / ανασφάλιστο, καθώς και την ημερομηνία έναρξης και λήξης ασφάλισης και

-το χρώμα, ο κατασκευαστής και ο τύπος του οχήματος.

Σημειώνεται ότι μέσω της υπηρεσίας Open Car θα δείτε μόνο αν το αυτοκίνητο είναι ασφαλισμένο. Δεν παρέχονται πληροφορίες για τα στοιχεία ταυτότητας των ιδιοκτητών ή κατόχων των οχημάτων, ούτε στοιχεία τυχόν οφειλών από τέλη κυκλοφορίας.

Για την είσοδο στην πλατφόρμα δεν απαιτείται αυθεντικοποίηση και η αναζήτηση πραγματοποιείται με βάση μόνο τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της υπηρεσίας έγινε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET).