Εύβοια: Πότε είναι η ανάβαση Ριτσώνας 2025

Μια vintage φωτογραφία από την ανάβαση Ριτσώνας
Μια φωτογραφία από τα παλιά και την ανάβαση Ριτσώνας

Πότε αρχίζει η ανάβαση Ριτσώνας το 2024 στην Εύβοια

Η ανάβαση Ριτσώνας στην Εύβοια είναι η θεαματικότερη και πιο δημοφιλής. Αρκετοί οδηγοί θα γκαζώσουν στις στροφές της. Πότε γίνεται κάθε χρόνο;

Αρκετοί και οι θεατές που αναμένεται να σπεύσουν για να την παρακολουθήσουν. H Ανάβαση Ριτσώνας, είναι η πιο αγαπημένη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Η Ανάβαση Ριτσώνας 2025 θα γίνει κατά τον Απρίλιο και αναμένεται να συγκεντρώσει τριψήφιο αριθμό αγωνιζομένων.

Το μήκος της διαδρομής ανέρχεται στα 3100 μέτρα.

Οι χρονομετρημένες δοκιμές είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν στις 10:30. Τα δύο σκέλη του αγώνα θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 7 Απριλίου στις 10.30.

Όσοι σκέφτονται να δουν από κοντά τις προσπάθειες των αγωνιζομένων θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο δρόμος κλείνει 90 λεπτά πριν από τη διέλευση του πρώτου αγωνιστικού αυτοκινήτου.

Για πρώτη φορά αγώνας στη Ριτσώνα έγινε το 1956 για αυτό είναι και η πιο ιστορική ανάβαση του πρωταθλήματος.

Η ιστορία της ανάβασης Ριτσώνας

Το έτος ήταν 1956, και πιο συγκεκριμένα τον Ιούλιο, πραγματοποιήθηκε ο πρώτη ανάβαση αυτοκινήτων στο τμήμα μήκους 4,5 χιλιομέτρων της οδού Χαλκίδος-Θηβών.

Αυτός ο αγώνας ανήκε στο “Κύπελλο Ταχύτητας”, το πρωτάθλημα που διοργανώθηκε εκείνη τη χρονιά για πρώτη φορά.

Παρόλο που η Πάρνηθα είχε τη δόξα της, η Ριτσώνα καθιερώθηκε ως ο προορισμός για τις αναβάσεις αυτοκινήτων στην Ελλάδα με την πάροδο του χρόνου.

Οι αναβάσεις αποσπάστηκαν οριστικά από τους αγώνες ταχύτητας το 1969, αποκτώντας το δικό τους πρωτάθλημα για πρώτη φορά.

Ωστόσο, η Ριτσώνα έλειψε από αυτό τα πρώτα χρόνια, όχι όμως για πολύ. Μετά από 3 χρόνια, τον Απρίλιο του 1972 δόθηκε εκκίνηση σε 36 οδηγούς, που είχαν πλέον στη διάθεση τους νέο ασφαλτοτάπητα και μπαριέρες.