Αιτήσεις για την επιταγή ακρίβειας 2022: Πότε ξεκινούν;

Υπάρχουν πολλοί δικαιούχοι και στην Εύβοια που ρωτούν αν θα πρέπει να κάνουν αίτηση για την επιταγή ακρίβειας;

Η επιταγή ακρίβειας το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δοθεί μιας και ανακοινώθηκε και επίσημα από την κυβέρνηση, ωστόσο αρκετοί δικαιούχοι ρωτούν αν θα πρέπει να κάνουν αίτηση. Ρωτούν αν υπάρχει κάποια πλατφόρμα όπου εκεί με τους κωδικούς taxisnet θα εισέλθουν, θα συμπληρώσουν τα στοιχεία τους και αφού εγκριθεί η αίτηση θα πάρουν την πληρωμή. Τα πράγματα είναι απλά για την επιταγή ακρίβειας.

Ποιοι δεν χρειάζεται να κάνουν αίτηση για την επιταγή ακρίβειας 2022;

Υπάρχουν κατηγορίες πολιτών που θα πάρουν απευθείας τα χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, ωστόσο, άλλοι κάποιος θα πρέπει να έχει υποβάλει την αίτηση που τον καθιστά δικαιούχο των έξτρα επιδομάτων.

Αίτηση δεν χρειάζεται να κάνει ο συνταξιούχος με ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 9.600 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως 300.000 ευρώ. Το ίδιο ισχύει για τον ανασφάλιστο υπερήλικα του ΟΠΕΚΑ και τον μακροχρόνια άνεργο από 12 έως 24 μήνες που δεν είναι δικαιούχος του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος με ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 9.600 ευρώ και ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 16.800 ευρώ.

Ποιος θα κάνει αίτηση για την επιταγή ακρίβειας;

Και όμως υπάρχει δικαιούχος για την επιταγή ακρίβειας που θα πρέπει να κάνει έμμεση αίτηση για το επίδομα.

ΕΠΙΤΑΓΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΑΙΤΗΣΗ,
Επιταγή ακρίβειας 2022 αίτηση

Μην αγχώνεσαι, τα πράγματα είναι απλά. Λέμε έμμεση γιατί μπορεί εισοδηματικά να είσαι σε χαμηλές πτήσεις, ωστόσο θα πρέπει να ανήκει και να έχεις κάνει αίτηση είτε για το ΚΕΑ, είτε για το επίδομα παιδιού, και είτε για το επίδομα ΑΜΕΑ. Θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Η αίτηση η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη. Για αυτό θα πρέπει να είσαι πρώτα δικαιούχοι στις παραπάνω κατηγορίες.

Πότε ξεκινά η πληρωμή για την επιταγή ακρίβειας

Η πληρωμή αναμένεται αρκετά πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Συγκεκριμένα, τα χρήματα αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις αρχές Δεκεμβρίου 2022.

Δείτε το σχετικό βίντεο της ΕΡΤ για την επιταγή ακρίβειας: