Λόγοι για να κάνετε ένα αθλητικό μασάζ

Η θεραπεία μασάζ είναι γνωστό ότι έχει εκπληκτικά οφέλη, κυρίως την ικανότητα να ξεκινήσει η χαλάρωση στο σώμα μας. Πρόσφατα έγινε πιο δημοφιλές στους αθλητές. Οι περισσότεροι αθλητές θέλουν να μειώσουν τον πόνο των μυών και να αυξήσουν την αποκατάσταση. Οι δρομείς ειδικότερα αναζητούν τρόπους για να εξασκηθούν πιο αποτελεσματικά, να βελτιώσουν την απόδοση, να αποτρέψουν τον τραυματισμό και να ανακάμψουν γρήγορα. Τα τελευταία 19 χρόνια το αθλητικό μασάζ ήταν διαθέσιμο σε ένα από τα πιο διάσημα αθλητικά γεγονότα στον κόσμο, το Boston Marathon. Μια ομάδα περισσότερων από 175 θεραπευτών πραγματοποιούσαν έως και 1.200 μασάζ την ημέρα του αγώνα. Θεωρούνται μέρος της ιατρικής εθελοντικής ομάδας και ασχολούνται με προβλήματα ποδιών, σφιχτούς μύες, σπασμούς και κράμπες.

Οι περισσότεροι άνθρωποι εκπαιδεύονται το μεγαλύτερο μέρος του έτους για να συμμετάσχουν στον Μαραθώνιο της Βοστώνης και η δουλειά του θεραπευτή μασάζ είναι να δρα υποστηρικτικά στο σώμα των αθλητών και να συμβάλλει στην επιτυχία των συμμετεχόντων. Οι δρομείς που κάνουν αθλητικό μασάζ για να διατηρήσουν τους μυς τους χαλαρούς και ευέλικτους βιώνουν λιγότερους τραυματισμούς. Ωστόσο, όταν συμβαίνουν τραυματισμοί, το μασάζ μπορεί να επιταχύνει δραματικά τη διαδικασία αποκατάστασης.

Η έγκαιρη ανίχνευση και θεραπεία μπορούν να βοηθήσουν στην επιτάχυνση της αποκατάστασης. Οι περισσότεροι από αυτούς τους τραυματισμούς μπορούν να αποδοθούν σε υπερβολική άθληση, ασυνεπή προπόνηση και έλλειψη προθέρμανσης ή ακατάλληλο stretching. Το μασάζ μπορεί να βοηθήσει στην ανάρρωση ανακουφίζοντας την ένταση και τον πόνο των μυών βελτιώνοντας την κυκλοφορία. Αυξημένες ποσότητες οξυγόνου και ροής αίματος στον τραυματισμένο ιστό θα φέρουν θρεπτικά συστατικά και θα απομακρύνουν τις άχρηστες ουσίες. Το αθλητικό μασάζ αυξάνει και αποκαθιστά το εύρος κίνησης και την ευελιξία. Το πεδίο του θεραπευτικού μασάζ είναι εξαιρετικά ποικίλο και οι θεραπευτές μπορούν να ειδικευτούν σε έναν ή περισσότερους τύπους μασάζ.

Σουηδικό μασάζ – Ένα πλήρες μασάζ σώματος που αυξάνει τη ροή της φλεβικής και της λέμφου, προάγει και βελτιώνει την κυτταρική διατροφή. Η ένταση της πίεσης μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να ικανοποιεί τις συγκεκριμένες ανάγκες των πελατών.

Νευρομυϊκή θεραπεία – Εφαρμόζει πίεση σε συγκεκριμένα σημεία (Trigger Points) για την ανακούφιση του σπασμού και του πόνου στους μυς.

Thai Massage – Μπορεί να βοηθήσει τον αθλητή καθώς τεντώνει και μαλακώνει τον μυ με παθητικό τέντωμα και συμπίεση, και επιτρέποντας σε κάθε ομάδα μυών να μεταφέρεται σε όλο το εύρος κίνησης.

Αθλητικό Massage – Όχι μια συγκεκριμένη μορφή μασάζ από μόνη της, αλλά μάλλον μια ενσωμάτωση τεχνικών και κινήσεων προσαρμοσμένων στις ανάγκες του αθλητή.

Τα αποτελέσματα του μασάζ είναι αθροιστικά. Ακριβώς όπως το τέντωμα των μπλουζών σας με τα χέρια δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο το σιδέρωμα, ένα μασάζ πριν από έναν αγώνα δεν θα σας δώσει τα ίδια οφέλη με ένα κανονικό, συνεπές πρόγραμμα θεραπείας αθλητικού μασάζ.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε μασάζ; Αυτό μπορεί να διαφέρει πολύ. Σε συνεργασία με έναν θεραπευτή, μπορείτε να καθορίσετε τον τύπο του τρόπου και της συχνότητας που ταιριάζει στις συγκεκριμένες ανάγκες σας. Ένας εξειδικευμένος θεραπευτής θα λάβει υπόψη το πρόγραμμα προπόνησής σας, τις μεγάλες διαδρομές και τους αγώνες.

Ένα ολοκληρωμένο θεραπευτικό πρόγραμμα μπορεί να λειτουργήσει σε όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης, από αρχάριους έως επαγγελματίες. Το μασάζ είναι απαραίτητο συστατικό του σχεδίου υγείας και ευεξίας κάθε ενεργού ατόμου.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ.

Εύβοια νέα σήμερα

Διαστημόπλοιο ήταν πάνω από την Εύβοια

Εύβοια: Έμεινε άφωνος όταν κοίταξε στο παράθυρο – Η εικόνα που δεν θα ξεχάσει

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.